Basketbol: 6. Uluslararası Rixos Kupası

Son Güncelleme:

Budivelnik Kiev: 63 Anadolu Efes: 73

Basketbolda 6. Uluslararası Rixos Kupası'nın ikinci gününde yapılan karşılaşmada Anadolu Efes, Ukrayna temsilcisi Budivelnik Kiev'i 73-63 yendi.


Karşılaşmaya Ahearn'ın üst üste bulduğu basketlerle başlayan Ukrayna ekibi karşısında, Savanovic ve Hopson ile etkili olan Anadolu Efes, ilk periyodu 18-17 üstün geçti. İkinci periyotta savunmada zayıf kalan rakibi karşısında Cedi Osman, Barac ve Hopson ile skor bulmaya devam eden lacivert-beyazlı takım, soyunma odasına da 38-27 üstün gitti.


Maçın ikinci yarısına hızlı başlayan ve baskılı bir mücadele ortaya koyan Anadolu Efes, Kerem Gönlüm ve Vasileiadis'in ürettiği basketlerle son çeyreğe 58-43 önde girdi.


Son periyoda 9-0'lık seriyle başlayan Budivelnik Kiev, 33. dakikada farkı 6 sayıya (52-58) indirdi. Ukrayna temsilcisi, skor bulmakta zorlanan Anadolu Efes karşısında bitime 2 dakika kala Gorbenko'nun üç sayılık basketiyle farkı 5 sayıya (61-66) düşürdü. Ancak lacivert-beyazlı takım, Hopson'un basketleriyle farkın kapanmasına daha fazla izin vermedi ve karşılaşmadan 73-63 galip ayrılarak, turnuvaya galibiyetle başladı.


Anadolu Efes'te belinde kas spazmı olan Planinic maçta forma giymedi.


Lacivert-beyazlı takım, turnuvadaki ikinci maçında yarın Yunanistan'ın Olympiakos ekibiyle karşı karşıya gelecek. - İstanbul

Kaynak: AA