Batman Belediye Başkanı, Öcalan Resmini 1000 Liraya Aldı

Son Güncelleme:

Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir, Batman Cezaevi'nde yatan tutuklu ve hükümlülerin yaptığı resim sergisinde yer alan Abdullah Öcalan'ın resmini, 1000 TL'ye satın aldı.

Batman Cezaevi'nde yatan tutuklu ve hükümlülerin yaptığı resim sergisinde yer alan Abdullah Öcalan'ın da resmedildiği tablo, Batman Belediye Başkanı DBP'li Sabri Özdemir tarafından, belediyesi meclis üyeleri adına 1000 liraya satın alındı.

GELİRİ ROJAVA'YA GİDECEK

Geliri Rojavaya bağışlanmak üzere, 'Direnişinizi ilmik ilmik örüp Sakineler'in ruhuyla Rojava'yı özgürleştirelim' sloganı ile hazırlanan resim sergisi, Yılmaz Güney Sineması sokağında açıldı. Serginin açılış kurdelesini Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir kesti.

SERGİYE BÜYÜK İLGİ

HDP İl Başkanı Mahmut Çiftçi, DBP İl Başkanı Mehmet Candemir ve bazı STK temsilcilerinin katıldığı sergiye, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Batman Belediyesi, Diyar-Tuhad-Der ile Cegerxwin Kültür ve Sanat Merkezi'nin destek verdi. Sergideki yağlı boya resimler, 100 ila 1000 lira arasında değişen fiyatlarla satıldı.

ÖCALAN RESMİNE 1000 LİRA

Sergide yer alan Abdullah Öcalan'ın da resmedildiği tablo, Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir tarafından, belediye meclis üyeleri adına 1000 liraya satın alındı.

300 farklı temanın işlendiği tabloların bulunduğu sergi, Paris'te öldürülen PKK'lı 3 kadının ölüm yıldönümüne denk gelmesi nediniyle bir hafta açık kalacağı belirtildi.

Kaynak: DHA