Beşir Atalay: Kürtlerin Lideri Öcalan Demedim
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Kürtlerin lideri Öcalan" ifadesini kullandığı iddialarına ilişkin, "O manada hiçbir söz söylemedim." dedi.
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, 6. Büyükelçiler Konferansı'nda "Kürtlerin lideri Öcalan" ifadesini kullandığı iddialarına ilişkin, "O manada hiçbir söz söylemedim. Esasen liderlik kavramı falan orada hiç geçmedi, müzakere kavramı hiç geçmedi. Sanıyorum kendileri yorumlayarak bir haber yapmışlar" dedi.
Atalay, Kuveyt'te katıldığı "2. Suriye Donörler Toplantısı"nın ardından Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi ile Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı başkanlıklarının çalışmaları konusunda bilgi almak üzere Türkiye'ye gelen Finlandiya Uluslararası Kalkınma Bakanı Pekka Haavisto'yu makamında kabul etti.
"KÜRTLERİN LİDERİ ÖCALAN" İFADESİ SORULDU
Atalay, gazetecilerin "6. Büyükelçiler Konferansı'nda 'Kürtlerin lideri Öcalan' ifadesini kullandığı" iddialarına ilişkin sorusu üzerine ise dünyanın her tarafından gelen büyükelçilere verdiği konferansta, daha çok çözüm süreci ve demokratikleşmeyle ilgili konuşma yaptığını söyledi.
-"Çözüm süreciyle ilgili kararlılığımız sürüyor"
Konuşmanın kaydının kendilerinde bulunduğunu ifade eden Atalay, şunları kaydetti:
"O MANADA BİR SÖZ SÖYLEMEDİM"
"O manada hiçbir söz söylemedim. Esasen liderlik kavramı falan orada hiç geçmedi, müzakere kavramı hiç geçmedi. Sanıyorum kendileri yorumlayarak bir haber yapmışlar. Onu da zaten o gün yalanlamıştık. Ama Türkiye'de tuhaftır basın, bugün bile halen o yalanlamaya rağmen o söz üzerinde haberler var, yazılar var. Bu vesileyle bir defa daha düzeltmiş olayım."
PARİS İDDİALARI ÇÖZÜM SÜRECİNE ZARAR VERİR Mİ?
Atalay, "Paris'te öldürülen üç ismin arkasında MİT'in olduğu iddia ediliyor. MİT bunu yalanladı ama çözüm sürecine bir zararı olur mu?" sorusunu da "Hayır. Çözüm sürecine dönük pek çok yerde provokatif gelişmeler oluyor küçük, büyük. Biz onların farkındayız ama çözüm süreciyle ilgili kararlılığımız sürüyor. O manada bir etkisini de ben doğrusu görmüyorum" şeklinde yanıtladı.
Başbakan Yardımcısı Atalay ile konuk Bakan Haavisto'nun görüşmesi, daha sonra basına kapalı devam etti.