Beyrut'taki patlamanın geride bıraktığı kaos ve yıkım fotoğraflara böyle yansıdı

Son Güncelleme:

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta patlayıcı maddelerin bulunduğu bir depoda meydana gelen şiddetli patlama nedeniyle 113 kişi hayatını kaybetti, 4 bin kişi yaralandı. Korkunç patlamanın geride bıraktığı kaos ve yıkım ise fotoğraflara böyle yansıdı.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta 2 bin 750 ton ağırlığındaki amonyum nitrat maddesi nükleer bomba gibi patladı. İsrail ve Güney Kıbrıs'tan da hissedilen korkunç patlamada 113 kişi yaşamını yitirdi, 4 binden fazla yaralı var. Yetkililer patlamaya limanda 6 yıldır depolanan binlerce tonluk amonyum nitratın yol açtığını söyledi. Amonyum nitratı neyin tetiklediği henüz belli değil.

PATLAMANIN GERİDE BIRAKTIĞI KAOS VE YIKIM FOTOĞRAFLARA YANSIDI

Patlamanın şiddetiyle Beyrut adeta hayalet şehre döndü. 300 binden fazla insan evsiz kalırken, birçok iş yeri hasar gördü. Patlamanın geride bıraktığı kaos ve yıkım ise fotoğraflara böyle yansıdı.

İşte o fotoğraflar:

NE OLMUŞTU?

Beyrut Limanı'nda patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda yangın çıktı. Yangın nedeniyle güçlü bir patlama meydana geldi. Patlama sesi başkentin banliyölerinden de duyuldu. Sağlık Bakanı Hamad Hasan, Beyrut'taki patlamada ilk belirlemelere göre ölü sayısının 100'ün üzerinde olduğu, 4 binden fazla kişinin ise yaralandığını belirtti. Yerel medyada ise ölü sayısının açıklanan resmi rakamlardan çok daha fazla olduğu ileri sürüldü.

Kaynak: BBC