Bilecik'te Balık Satış Yerleri Denetlendi
Bilecik Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, perakende balık satışı yapan işyerlerini denetledi.
Bilecik Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, perakende balık satışı yapan işyerlerini denetledi.
İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, yaptığı açıklamada, gıda işletmelerin yanında özellikle bu mevsimlerde halkın taze ve kaliteli su ürünleri tüketmelerini sağlamak amacıyla denetimleri sıklaştırdıklarını ve yapılan denetimde önemli olumsuzlukla karşılaşılmadığını bildirdi.
Ekiplerin, satışa sunulan balıkların ve satış yerlerinin farklı parametreler çerçevesinde kontrollerinin yapıldığını bildiren Yıldız, "İşletmelerin kayıt ve onay belgeleri, satışa sunulan balıkların özellikle boy limitleri açısından belirlenen aralıklarda yer alması ve satış yerlerinin gıda güvenliği riski oluşturulma durumuna bakıldı. Yapılan denetimlerin sonucunda satışa sunulan balıkların tazelik ve insan sağlığı açısından uygun olduğu görüldü" ifadesinde bulundu.
Yıldız, denetimlerde iş yeri sahiplerine, su ürünleri mevzuatına aykırı balık satışı yapılmaması, hijyen kurallara, çevre temizliği ve cezai müeyyideler konusunda bilgilendirme yapıldığını sözlerine ekledi.