Burak Yılmaz'ın Yeni Takımı Belli Oldu

Son Güncelleme:

Trabzonspor, Burak Yılmaz'ın transferi için Lokomotif Moskova kulübüyle görüşmelere başladığını borsaya bildirdi.

Trabzonspor, golcü oyuncusu Burak Yılmaz'ın transferi için Lokomotif Moskova kulübüyle görüşmelere başladığını borsaya bildirdi.


Trabzonspor'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamada, "Profesyonel futbolcumuz Burak Yılmaz'ın F.C.Lokomotiv Moscow kulübüne transferi konusunda görüşmelere başlanmıştır" ifadesi yer aldı.


GALATASARAY HAREKETE GEÇTİ


Golcünün transfer haberiyle paniğe kapılan sarı-kırmızılılar, henüz imza atmadığını öğrenmesinin ardından rahatladı, hemen çalışmaya başladı.


Trabzonspor, Burak Yılmaz'ı sürpriz şekilde Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımına sattı, ancak Galatasaray yeniden devreye girince işler arapsaçına döndü.


Sarı-kırmızılılar özellikle son bir haftadır Burak konusunda bordo-mavililere yakın pres uyguluyordu. Lazio'ya transferinin gerçekleşmemesi üzerine Burak için Florya'nın tek adres olarak kaldığı dilden dile konuşulmaya başlanmıştı. Cim-Bom bu sırada, çeşitli öneriler ile Karadeniz ekibinin kapısını çalıyor, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener "mahalle baskısı" yüzünden gelen teklifleri geri çeviriyordu.


Elde edilen bilgilere göre Trabzonspor, Galatasaray'ın önerdiğinin altında bir rakama Burak Yılmaz'ı Ruslar'a satmıştı. Bonservisi için 5 milyon euro ödeyecek olan Lokomotiv ayrıca oyuncunun satışından da yüzde 25 pay vermeyi kabul etmişti. Burak'a da önerilen rakam 3.5 milyon euroydu.


Sarı-kırmızılıların sabah antrenmanı sırasında yaşanan bu gelişme, bir anda keyifleri kaçırdı. Hastalığını atlatan ve dünkü antrenman öncesinde gurbetçilerle sohbet edip fotoğraf çektiren Teknik Direktör Fatih Terim, telefonuna gelen mesaj sonrası apar topar idmanı bıraktı ve futbol komitesi üyesi Abdurrahim Albayrak ile beraber kaldıkları otelin yolunu tuttu.


Burak'ı elinden kaçırmak istemeyen Terim'in uyarısı sonrası, Galatasaray'ın yeniden devreye girerek golcü futbolcunun başka bir takıma transfer olmamasını istediği bildirildi. Bir iddiaya göre ise, Burak'ı Galatasaray'a verme konusunda ikna olan Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in, kamuoyu baskısını azaltmak için Lokomotiv Moskova ile anlaştığını öne sürdüğü, "Ben sattım ama kendisi gitmek istemedi" diyerek kendine bir savunma hazırladığı idi.


Sarı-kırmızılıların 6 milyon euro ve iki oyuncu karşılığında bu işi kesin olarak bitirmeye kararlı oldukları ifade edildi. Lokomotiv Moskova geçtiğimiz yıllarda Sercan Yıldırım için de Bursaspor ile anlaşmış ancak daha sonra bu transfer gerçekleşmemişti.

Kaynak: DHA