Uygulamayı yükle! YÜKLE

Buse Son Yolculuğuna Uğurlandı

Son Güncelleme:

PKK Saldırısında Şehit Olan Buse Memleketinde Son Yolculuğuna Uğurlandı.

Hüseyin Hayatsever Bildiriyor- İstanbul Halkalı'da askeri personeli taşıyan sivil servis aracına yapılan saldırı sonucu 17 yaşında şehit olan Buse Sarıyağ memleketi Ankara'nın Elmadağ İlçesi'nde son yolculuğuna uğurlandı.


Buse'nin cenaze namazı Elmadağ İstasyon Camii'nde kılındı. Cenaze törenine, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Jandarma Genel Komutanı Atilla Işık, CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay, MHP Ankara Milletvekilleri Deniz Bölükbaşı ile Cihan Paçacı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazından önce, siyasiler Buse'nni ailesine başsağlığı dilediler. Cenaze törenine önce Orgeneral İlker Başbuğ geldi ve aileyi teselli etti.


MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin törene gelişi sırasında bir grup MHP'linin Bahçeli'yle beraber yürümek istemesi üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. MHP'liler polis kordonunu yararak Bahçeli ile yürüdüler. Cenaze namazı sırasında Buse'nin babası Ünal Sarıyağ, Orgeneral Başbuğ ile Çiçek arasında saf tuttu. Cenaze namazının arından Buse'nin babaannesi genç kızın tabutunun üzerine gelinlik duvak koydu ve ağıt yaktı. Buse'nin Türk bayrağına sarılı tabutu bir süre askerler tarafında omuzda taşındı ve Elmadağ Yenimahalle Mezarlığı'na götürüldü.


Öte yandan, yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı cenaze töreni nedeniyle polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı görüldü. Bakan Çiçek de cenaze namazının ardından yoğun güvenlik önlemleri altında Elmadağ'dan ayrıldı.


Törenin ardından bazı vatandaşlar ise "şehitler ölmez vatan bölünmez, kahrolsun PKK" sloganları attılar.(ANKA)


(HH/ÖMR)

Kaynak: ANKA