Çanakkale'de Orman Yangını: Havadan ve Karadan Müdahale Sürüyor

Son Güncelleme:

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde, Kumköy mevkiinde henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı ormanlık alanda yangın çıktı. Vatandaşların ihbarı üzerine Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler yangına müdahale etmek için sevk edildi. Yangına arazözler, helikopterler ve uçaklarla havadan ve karadan müdahale ediliyor. Kıyı Emniyeti ise orman yangını nedeniyle Çanakkale Boğazı'ndaki gemi trafiğini geçici olarak askıya aldı.

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor.


Yangın, Eceabat ilçesi Kumköy mevkiinde henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı çıktı. Yükselen dumanları gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sevk edildi. Yangına arazözler ile karadan, havadan ise helikopter ve uçaklarla müdahale başladı.


Kıyı Emniyeti açıklama yaptı


Öte yandan, Kıyı Emniyeti'nden yapılan açıklamada ise, "Çanakkale Boğazı gemi trafiği, Akbaş mevkisindeki orman yangını nedeniyle kuzey-güney tek yönde ve geçici olarak askıya alındı" ifadeleri kullanıldı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA