CHP'li Yılmaz: Türkiye'ye Gelen Sünni Aşiretler Bağdadi'ye Biat Etti

Son Güncelleme:

Eski Musul Başkonsolosu ve CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, "Sünni aşiretleri Türkiye'ye davet ettik. Planlar yaptılar sonra Bağdadi'ye biat ettiler" dedi.

Görev yaptığı dönemde terör örgütü IŞİD tarafından kaçırılarak 101 gün rehin tutulan Musul eski Başkonsolosu ve CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, TBMM Genel Kurulu'nda konuştu.

"TÜRKİYE'YE DAVET ETTİK, BAĞDADİ'YE BİAT ETTİLER"

Öztürk Yılmaz, "Türkiye bu bölgedeki dengeleri bu süre içerisinde tutturamadı. Son 5 yılda IŞİD Musul'u ve Bağdat'ın kuzeyini işgal etmeden önce bizim Türkiye'ye davet ettiğimiz aşiretlerin sayısını bile unuttuk. Bütün Sünni aşiretleri Türkiye'ye davet ettik. Devleti bir tarafa bıraktık bütün Sünni aşiretler Türkiye'ye geldi. Yediler, içtiler, konuştular ve planlar yaptılar sonra 11 Haziran 2014 tarihinde Ebubekir El Bağdadi'ye biat etti hepsi. Siyaset böyle bir şey mi ?"

"BU ASKERLER ORAYA NEDEN GİTTİ"

Türkiye'nin Musul'a asker göndermesini eleştiren Yılmaz, "Bu askerler oraya neden gitti, hangi amaçla gitti. Eğer onlar Musul'u kurtaracaksa, 600 asker Musul'u mu kurtaracak." dedi.

Kaynak: DHA