CHP Milletvekili Hasan Öztürk: Kontrolsüz göç Türk gençlerinin geleceğini elinden alıyor

Son Güncelleme:

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, kontrolsüz göçle gelen ucuz iş gücünün Türk gençlerinin geleceğini elinden aldığını, gençlerin gün geçtikçe Türkiye'de yaşamaktan vazgeçtiğini söyledi. Öztürk, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını kınadı ve uluslararası toplumu sorumluluk almaya çağırdı. Ayrıca, ucuz emeğin milletin emeğini değersizleştirdiğini ve maaş zamlarının insanları yoksulluk sınırı altında yaşama mücadelesine soktuğunu belirtti. Öztürk, gençlerin yurt dışında çözüm aradığını ve her türlü fırsatı aradığını vurguladı.

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, kontrolsüz göçle gelen ucuz iş gücünün Türk gençlerinin geleceğini elinden aldığını, gençlerin gün geçtikçe Türkiye'de yaşamaktan vazgeçtiğini söyledi.

Öztürk, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını kınadı.

İsrail'in Gazze halkına karşı uluslararası hukuka ve insan haklarına aykırı saldırılarını arttırarak sürdürmesinin haklı hiçbir gerekçesi olamayacağını belirten Öztürk, "Bölgedeki bu vahşetin durdurulması için uluslararası toplum ve kuruluşları sorumluluk almaya çağırıyorum." dedi.

Kontrolsüz göçle gelen ucuz iş gücünün milletin emeğini değersizleştirdiğini ifade eden Öztürk, gerçek olmayan enflasyon referans alınarak yapılan maaş zamlarının da insanları yoksulluk sınırı altında yaşama mücadelesine soktuğunu savundu. Öztürk, "Sonuç olarak ucuz emek bizim çocuklarımızın geleceğini elinden almakta, bizim gençlerimiz gün geçtikçe Türkiye'de yaşamaktan vazgeçmektedir." diye konuştu.

Gençlerin çözümü yurt dışında aradığını, sınırlanan özgürlük alanlarından, zorlu ekonomik koşullardan, çalışma şartlarından ve gelir dağılımındaki adaletsizliklerden kaçmak için her türlü fırsatı aradığını öne süren Öztürk, vazgeçilecek tek bir genç olmadığını ifade etti.

Kaynak: AA