Çocuklarının Adına Laboratuvar Kurdular
Bodrum İlçesinde, 2 Yıl Önce Geçirdikleri Trafik Kazasında Ölen Derya Koç ile Ahmet Özışık'ın Anısına Velileri, Çocuklarının Mezun Olduğu Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na Bilgisayar Laboratuvarı Kurdu.
Bodrum ilçesinde, 2 yıl önce geçirdikleri trafik kazasında ölen Derya Koç ile Ahmet Özışık'ın anısına velileri, çocuklarının mezun olduğu Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na bilgisayar laboratuvarı kurdu.
15 yaşında yaşamını yitiren iki gencin ailesi, çocuklarının etle tırnak gibi olduğunu belirterek, "Bir araya geldiklerinde hep bilgisayar konuşurlar, bilgisayarla uğraşmayı çok severdiler" dedi.
Kazanın yaşandığı yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu'ndan mezun olan iki arkadaştan Derya Koç'un bilgisayar üzerine sanat okulunda eğitimine devam ettiği, Ahmet Özışık'ın ise Bodrum Lisesi'nde öğrencilik hayatını sürdürdüğü öğrenildi.
KAZA Öğrencilerin velileri, çocuklarının 18 Ocak 2006'da geçirdikleri kazayı anlattı. Veliler, Ahmet Özışık'ın kullandığı motosikletle Derya Koç'la birlikte Bodrum istikametine gelirken, Konacık beldesi mevkiinde yandan bir otomobilin çarptığını, direksiyon hakimiyeti kaybolan motosiklete arkadan gelen başka bir otomobilin çarparak sürüklediği, şeklinde olduğunu söyledi.
ADLARINI YAŞATMAK İSTEDİK Veliler, çocuklarının bilgisayarı sevdiklerini belirterek onların mezun olduğu okulda bilgisayar laboratuvarı kurarak adlarını yaşatmak için böyle bir girişimde bulunduklarını bildirdi.
18 bilgisayarın bulunduğu laboratuvarın açılış törenine Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan da katıldı. Açılışta, ölen çocukların velileri, Derya Koç'un aynı okulun 2. sınıfında okuyan İpek isimli 8 yaşındaki kız kardeşi, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ali Durmuş ve Okul Müdürü Hacı Gergerli de hazır bulundu. Kaymakam Abdullah Kalkan, açılış kurdelesini İpek Koç ve Ahmet Özışık'ın annesi Zeliha Özışık ile birlikte kesti. Kaymakam Abdullah Kalkan, çocuklarını acı bir şekilde kaydeden ailelere tekrar baş sağlığı dileyerek "Onların acısını paylaşıyorum. Çocuklarının adlarını yaşatmak için ortaya koydukları bu girişimden dolayı kendilerini kutluyor, teşekkür ediyorum" dedi.
Açılışta, çocukların anneleri, trafik canavarına kurban giden evlatlarının büyütülerek çerçeveletilmiş fotoğrafını ellerinden bırakmadı.
CEZA Bu arada kazanın adli boyutunda, motosikletle yandan çarpışan araç sürücüsüne 2 yıl 6 ay hapis cezası verildiği ve kararın temyizde olduğu, diğer araç sürücüsüne ise ceza verilmediği belirtildi.
Anne Zeliha Özışık üzgün bir şekilde "Keşke bu şekilde olmasaydı, daha güzel şartlarda bu bilgisayar laboratuvarını kurabilseydik. Adli boyutun nasıl sonuçlanacağı konusunda beklemedeyiz" dedi.
Derya Koç'un babası Zeki Koç ise "Kaza, aile olarak bizleri yıktı" diye yakındı. Onun ismini yaşatmak için bu laboratuvarı düzenlediklerini anlatan Zeki Koç, "Birinci araç sürücüsü 2 buçuk yıl ceza yedi. Fakat şu an dosyalar Ankara'da Temyiz'de. Cezayı yetersiz görüyoruz ancak bu ehliyetsiz araç kullanma durumundan dolayı olabilir de. Diğer araç sürücüsü beraat etti. Yalnız bir şey var, "45 kilometre süratle vurdum" diyor fakat bu şekilde hayatta o motosiklet 25 metre sürüklenmez" ifadelerini kullandı.
Derya Koç'un annesi Fatma Koç ise "Her şey çocuğumun anısını yaşatmak için" demekle yetindi.
Kazada ölen 9 yıllık iki arkadaşın anısına kurulan laboratuvarın açılışı sonrasında, açılışa katılanlara okul aile birliği tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu.
(OU-HO-Y)