Dha İstanbul - Maaşını Alamayan Vinç Operatöründe Metrelerce Yüksekte Eylem

Son Güncelleme:

Ramazan EĞRİ / İstanbul DHA Kartal'da Yusuf Tektaş isimli vinç operatörü maaşını alamadığı için evine icra geldiğini iddia ederek çalıştığı inşaat vincine çıkarak eylem yaptı.

Ramazan EĞRİ/ İstanbul DHA


Kartal'da Yusuf Tektaş isimli vinç operatörü maaşını alamadığı için evine icra geldiğini iddia ederek çalıştığı inşaat vincine çıkarak eylem yaptı.


Atalar Mahallesi'nde yapımı süren bir sitede vinç operatörü olarak çalışan Yusuf Tektaş, 4 aydır maaşını alamadığı öne sürerek protesto gösterisi yaptı. Vincin taşıma halatlarını inşaatın bulunduğu sokağa indiren Tektaş, vinç demirleri üzerine çıkarak maaşını alamazsa atlayacağını söyledi. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri çağrıldı.


Site inşaatını yapan firmanın yetkilileri, vinç operatörünün bağlı olduğu taşeron firmaya ödeme yaptıklarını ancak operatörün kendi firmasından ödeme alamadığını öne sürdüler.


Olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri inşaat firması yetkilileri ile görüştükten sonra ödemenin yapılacağını Tektaş'a bildirdi. Ödemenin yapılacağını öğrenen vinç operatörü eylemini sonlandırarak aşağı indi. Yusuf Tektaş ifadesi alınmak üzere Kartal Polis Merkezi'ne götürüldü.


Görüntü Dökümü:


----------------------


Tektaş'ın telefonla görüşmesi


Polis ve itfaiye ekiplerinin gelmesi


Eyleme kalkışan kişinin vinçten inmesi


Güvenlik ile Tektaş'ın arasında çıkan gerginlik


Tektaş'ın polis aracına bindirilmesi


Detaylar

Kaynak: DHA