Diyarbakır'da Mesleğe Yeni Başlayan Avukatlar Yemin Etti
Diyarbakır'da mesleğe yeni başlayan avukatlar yemin etti. Diyarbakır Barosunca Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen yemin törenine Baro Başkanı Tahir Elçi ile 14 avukat ve yakınları katıldı. Elçi, törende yaptığı konuşmada, avukatlığın zor bir meslek olduğunu belirterek, 14 yeni meslektaşın daha aralarına katılmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. "Avukatlar hak arama ve özgürlüğün garantörleridir" diyen Elçi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz etkin olursak, hak arama mekanizması da iyi çalışır. Avukatlar, hiç bir makamdan çekinmeden savunmayı en etkin şekilde temsil etmesi gerekiyor. Herkes yanlış yapar ama avukatlar yanlış yapamaz ve yapmamalıdır." Daha sonra yemin ederek cüppelerini giyen 14 avukata baro tarafından üyelik belgesi verildi.
DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da mesleğe yeni başlayan avukatlar yemin etti.
Diyarbakır Barosunca Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen yemin törenine Baro Başkanı Tahir Elçi ile 14 avukat ve yakınları katıldı.
Elçi, törende yaptığı konuşmada, avukatlığın zor bir meslek olduğunu belirterek, 14 yeni meslektaşın daha aralarına katılmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
"Avukatlar hak arama ve özgürlüğün garantörleridir" diyen Elçi, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Biz etkin olursak, hak arama mekanizması da iyi çalışır. Avukatlar, hiç bir makamdan çekinmeden savunmayı en etkin şekilde temsil etmesi gerekiyor. Herkes yanlış yapar ama avukatlar yanlış yapamaz ve yapmamalıdır."
Daha sonra yemin ederek cüppelerini giyen 14 avukata baro tarafından üyelik belgesi verildi. - Diyarbakır