Dominik Cumhuriyetinden 5 Arama Kurtarma Görevlisi Türkiye de Eğitilecek
Dominik Cumhuriyetinden 5 arama kurtarma görevlisine Türkiye de köpekli arama kurtarma eğitimi verilecek.
Dominik Cumhuriyetinden 5 arama kurtarma görevlisine Türkiye de köpekli arama kurtarma eğitimi verilecek. AFAD'ın vereceği eğitimler Dominik Cumhuriyeti'nin kuracağı Köpekli Arama Kurtarma Ekipleri'nin ilk adımı olarak görülüyor.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün girişimleri ile Türkiye, Dominik Cumhuriyeti ve Katar'ın ortak hareketi ile başlatılan insani yardım operasyon gücü "HOPEFOR" kapsamında AFAD, Dominik Cumhuriyeti'nin ekiplerine Afyonkarahisar'da 5 gün boyunca köpekli arama kurtarma eğitimi verecek.
7 - 11 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek program da itaat, çeviklik, işaret verme, yönlendirme, enkaz çalışması, arazide tarama ve köpeklerde ilk yardım gibi konularda eğitimler gerçekleştirilecek. 5 kişilik Dominik ekibinin eğitimli AFAD K-9 köpekleriyle çalışacağı program, iki ülke arasında 2013'ün Kasım ayında imzalanan mutabakatta öngörülen faaliyetlerde ilkini oluşturuyor.
Köpekli arama kurtarma eğitimi ile Dominikli arama kurtarma ekiplerine temel köpekli arama kurtarma becerisi kazandırılması amaçlanıyor. AFAD'ın vereceği eğitimler Dominik Cumhuriyeti'nin kuracağı Köpekli Arama Kurtarma Ekipleri'nin ilk adımı olarak görülüyor.
18-20 Kasım 2013 tarihinde gerçekleştirilen üçüncü Uluslararası HOPEFOR Konferansı'nda imzalanan Mutabakat Zaptı ile Dominik Cumhuriyeti, ülkesinde kurumsal afet yönetimini kurabilmek için AFAD'dan destek istemişti. Mutabakat uyarınca AFAD, Dominik'te AFAD benzeri bir yapının kurulması için ülkeye teknik bilgi, eğitim ve uzman desteği verecek.