Dösiad Başkanı Gencer, Öğrencilere Girişimcilik Dersi Verdi

Son Güncelleme:

(DÖSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Gencer, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'ne bağlı Hikmet Tolunay Meslek Yüksekokulu öğrencilerine girişimcilik dersi verdi.

Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği


(DÖSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Gencer, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'ne bağlı Hikmet Tolunay Meslek Yüksekokulu öğrencilerine girişimcilik dersi verdi.


DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencer, Bucak ilçesindeki Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'ne bağlı Hikmet Tolunay Meslek Yüksekokulu'nu ziyaret etti.


Girişimcilik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen söyleşide konuşan Gencer, üniversiteli gençlere aile şirketlerinin nasıl çalıştığını anlattı.


"Aile sorunlarını yönetim kurulu toplantılarına taşımayın" diyen Gencer, aile şirketlerinde iş ve özel hayatın birbirinden ayrı tutulması gerektiğini kaydetti.


Öğrencilere iş hayatı ve DÖSİAD hakkında da bilgiler veren Gencer, iş dünyasında dayanışma ve birlikte çalışmanın önemine değindi. Gencer, "DÖSİAD'da ana prensibimiz, bölge iş dünyasının kaynaşması ve iş dünyasını bir çatı altında toplamak. Bu doğrultuda iş adamları olarak birbirimizden alışveriş ederek, birbirimize değer vermiş, birbirimize katkı sağlamış oluyoruz" dedi.


Gencer, iş hayatında başarının, okul hayatı dışında tecrübe ve işe hakimiyetten geçtiğini belirterek, şunları söyledi:


"Üç aylık tatilinizi boşa geçirmeyin. Vaktinizi eşinize, dostunuza değil, kendinize ayırın. Kendinize yatırım yapın. Boşa geçirdiğiniz vakitler ileride size yol, su, elektrik olarak geri döner. Kurslara gidin, en az bir yabancı dili çok iyi öğrenin. Kendi sağlığınız için spor yapın. Ayaklarınız yere basarsa, ekonomik olarak güçlü olursanız, herşey kendiliğinden olur."


Gültekin Gencer, yeni nesilden çok umutlu olduğunu belirterek, gençlerin farklı koşullarda yetiştiklerini dile getirdi. Yeni nesile sunulan imkanların da çok iyi olduğunu vurgulayan Gencer, "Size sunulan imkanları iyi değerlendirin. İnanıyorum ki sizin gibi aktif, çalışkan, dinamik, başarılı gençlerle 10-15 yıl sonra Türkiye'nin önünde kimse duramaz" diye konuştu.


Gencer, öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Gencer, bir öğrencinin "Beni çekirdekten yetiştirmek ister misiniz-" sorusuna, "Neden olmasın. Ailen 'Eti sizin, kemiği bizim' derse, birlikte çalışırız" diye espri yaptı.


- ANTALYA

Kaynak: AA