Eğitim-İş Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Malkoç Açıklaması

Son Güncelleme:

Eğitim-İş Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Malkoç, Atatürk'ün Cumhuriyeti emanet ettiği genç neslin, bugün ciddi tehlikelerle ve tehditlerle karşı karşıya bulunduğunu söyledi.

Eğitim-İş Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Malkoç, Atatürk'ün Cumhuriyeti emanet ettiği genç neslin, bugün ciddi tehlikelerle ve tehditlerle karşı karşıya bulunduğunu söyledi.


Eğitim-İş Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Malkoç, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla, sendika yöneticileri ve üyelerinin katılımı ile Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı önünde bir basın açıklaması yaptı.


Burada konuşan Mustafa Malkoç, Mustafa Kemal Atatürk'ün Ulusal Kurtuluş Mücadelesini başlatmak üzere Samsun'da bağımsızlık meşalesini yakışının 93. yıldönümünü büyük bir coşkuyla ve heyecanla kutladıklarını söyledi. 19 Mayıs'ın, Atatürk'ün ulus egemenliğine dayanan, tam bağımsız yeni bir Türk devleti kurmak amacıyla başlattığı ulusal hareketin ilk adımı olduğunu belirten Malkoç, Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde 93 yıl önce 19 Mayıs 1919'da başlatılan ulusal mücadelenin, aynı zamanda emperyalizmin sömürüsü ve saldırısı altında ezilen tüm uluslara da örnek olduğunu vurguladı.


Mustafa Malkoç "19 Mayıs, emperyalizme karşı bağımsızlık, saltanat ve hilafete karşı demokrasi savaşının adıdır. Zor koşullarda kurulmuş olan Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığını koruyabilmesi her şeyden önce Cumhuriyet'in değiştirilemez niteliklerinin, Atatürk ilke ve devrimlerinin yaşatılmasına, üniter devlet yapısının korunmasına bağlıdır. Fakat Osmanlı'nın küllerinden çağdaş, laik, demokratik sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni yaratan Türk Ulusu'nun yaptığı devrimleri bir türlü içine sindiremeyen karşı devrimci güçler ve onların yegane temsilcisi olan AK Parti Hükümeti, Atatürk'e, cumhuriyete, cumhuriyetin değerlerine ve kazanımlarına her fırsatta saldırmaktadır.


Bu karşı devrim hareketi, son girişimleriyle Anayasamızın değiştirilemez ilkelerini ve yargı bağımsızlığını ortadan kaldırmaya yönelmiştir. Böylece demokratikleşmenin ve özgürleşmenin temelini oluşturan laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti ortadan kaldırılmak istenmektedir." dedi.


Atatürk'ün Cumhuriyeti emanet ettiği ulusun geleceği olan genç neslin, bugün ciddi tehlikelerle ve tehditlerle karşı karşıya bulunduğunu vurgulayan Eğitim-İş Şube Başkanı Mustafa Malkoç, sınava endeksli gerici eğitim programları ile aklın ve bilimin yol göstericiliğinden uzaklaştırılmaya, ulusal belleği yok edilmiş, sorgulamayan, düşünmeyen, itaat eden bir gençlik yetiştirilmeye çalışıldığını ileri sürdü. Malkoç sözlerini şöyle sürdürdü:


"Üniversitelerin özerk yapıları baskı altına alınmaya çalışılmakta, iktidara yakın yandaş kadrolar, kararlı adımlarla gelen gençliğin önüne set çekmektedir. Gençliğin ve ülkenin geleceği karartılmaktadır. Türk Gençliği tehlikenin farkındadır. Kararlı bir şekilde Cumhuriyet'in temel değerlerine, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkarak, aydınlık Türkiye'nin meşalesini taşımaya devam edecektir. Bu yolda Atatürk'ün Gençliğe Seslenişi, gelecek kuşaklara inancının ve güveninin göstergesidir. Ulusal bayramlarımız, Türk Ulusu olarak bizim onurumuzdur, gururumuzdur. Ulus olarak topyekün katılımla ve coşkuyla kutlanması gereken günlerdir. 19 Mayıs 1919 Türk Ulusu'nun bağımsızlık ve var oluş savaşımının ateşinin yakıldığı gündür. Hiçbir şey bu ulusun bağımsızlığından daha önemli olamaz." - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA