Engelli Şampiyon Halterle Birlikte Zorlukları da Kaldırdı
Samsun'da oturan kepçe operatörü 36 yaşındaki Kaner Altıntaş, 14 yıl önce geçirdiği kaza ardından bacaklarının diz üzerinden kesilmesine rağmen yaşama azmini hiç yitirmedi.
Samsun'da oturan kepçe operatörü 36 yaşındaki Kaner Altıntaş, 14 yıl önce geçirdiği kaza ardından bacaklarının diz üzerinden kesilmesine rağmen yaşama azmini hiç yitirmedi. 2 yıl önce halter sporuna başlayan Altıntaş, katıldığı yarışmalarda Türkiye birinciliği ve ikinciliği kazandı. Spor salonuna gitmek için 25 kilometre yol katedip haftanın 6 günü antrenman yapan Altıntaş, engellilerin de başarılı ve yararlı olabileceğini göstermek istediğini söyledi.
Kaner Altıntaş, 2002 yılında Trabzon'da bir inşaat için temel kazısı yaparken kaza geçirdi. İş makinesinin bulunduğu toprak zeminin kayması sonucu makine devrildi ve eğimli arazide 7 takla attı. Altıntaş'ın kabinden fırlamasının ardından iş makinesinin dizlerinin üzerinden geçmesi sonucu hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakımda tedavi edilen bekar olan Kaner Altıntaş'ın iki bacağı diz üzerinden kesildi. Rehabilitasyon tedavisi ardından Kaner Altıntaş, atıcılık sporu ile ilgilendi. Daha sonra 2014'de haltere başladı. Halter sporu ile hayata tutunan Altıntaş, aynı yıl Türkiye Bedensel Engelliler Halter Şampiyonası'nda Türkiye ikincisi geçen yıl da Türkiye birincisi oldu. Halter sporunun yaşamını değiştirdiğini belirten Kaner Altıntaş, şöyle dedi:
"Samsun kent merkezine 25 kilometre uzaklıkta bir mahallede otuyorum. Haftanın 6 günü sabah antrenman için il merkezine geliyorum. Çift antrenman ardından akşam evime dönüyorum. Sıkı bir çalışma programım var. Kaza sonrasında engelli kaldım ama hayata hiç küsmedim. Haltere başladığımda şampiyon olacağım diye bir beklentim yoktu. Ben spor yapmak için başladım. Ama şimdi halter sayesinde çok büyük başarılar elde ediyorum. Benim gibi olan tüm engelliler bu başarıyı elde edebilir. Yeter ki hayata küsmesinler ve azimle çalışsınlar. Engellilerin toplumda kendine güveni maalesef yok."
Çevresinde kendisine güvenen başarabileceğine inanan insanların olduğunu söyleyen Kaner Altıntaş, insanlara yararlı olmak için mutlaka sağlam bir bedene sahip olması gerekmediğini vurgularken, "Engelli olarak da faydalı olabileceğimi düşündüm. Engelliler de başarılı olabilir. Toplumun destek vermesi lazım. Şunu söyleyebilirim; aslında ben engelli değilim, insanlar bana engel. Ben kimseden yardımı, acımasını istemiyorum ama bana engel de olmasınlar. Ben hayatımda bunun mücadelesini veriyorum" diye konuştu.
Halter antrenörü Gökhan Göktaş sporcusu Kaner Altıntaş'ın spora başladımasından sonra hedef belirlediklerini birlikte çalışıp hızla başarılar elde ettiklerini anlatırken, "Kaner saat 09.00'da spor salonuna gelip akşam 21.00'da ayrılıyor. Günde iki antrenman yapıyor. Hırsla çalışıyor. Aksi halde iki yılda bu seviyeye gelemezdi. Şimdi hedefimiz 2017 Avrupa Bedensel Engelliler Halter Şampiyonası'na katılıp madalya kazanmak. Bu hedef için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu. - Samsun