Erdoğan: Saldırıyı Gerçekleştirenleri Mutlaka Ortaya Çıkaracağız

Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisine taziyede bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ye saldırıyı gerçekleştiren örgüt veya oluşumun mutlaka ortaya çıkarılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kendisini telefonla arayarak taziyede bulunan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ye, Suruç'taki saldırıyı gerçekleştiren örgüt veya oluşumun mutlaka ortaya çıkarılarak cezalandırılacağını söylediği öğrenildi.

HOLLANDE'DEN TAZİYE VE TERÖRLE MÜCADELEDE DESTEK TELEFONU

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Hollande, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısı nedeniyle aradığı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Türkiye halkına taziyelerini ileterek, terörle mücadele konusunda işbirliğinin önemine değindi.

ERDOĞAN: SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİRENLER ORTAYA ÇIKARILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Fransız mevkidaşına, Suruç'taki terör saldırının Türkiye'nin istikrarını hedef aldığına dikkati çekerek, saldırıyı gerçekleştiren örgüt veya oluşumun mutlaka ortaya çıkarılarak cezalandırılacağını vurguladığı öğrenildi.

"FRANSA'YI DESTEKLEMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Türkiye olarak IŞİD dahil terörün her türüyle mücadele konusunda müttefiklerle işbirliğine öteden beri önem verdiklerine dikkati çeken Erdoğan'ın, yabancı teröristlerle mücadele konusunda Fransa'yı desteklemeyi sürdüreceklerini de belirttiği kaydedildi.

"TERÖRLE MÜCADELEDE MÜTTEFİKLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ"

Görüşmede, Avrupa'da terör örgütü DHKP/C ve PKK uzantılarının Türkiye'nin diplomatik temsilciliklerine yönelik kışkırtıcı eylemler yaptıklarına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, terörle mücadele konusunda müttefiklerden destek beklediklerini de hatırlattığı bilgisi edinildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca şehit edilen askerin babasını da arayarak taziyelerini iletti.

Kaynak: İHA