Erozyonla Mücadelede Kendi Bitkilerini Üretiyorlar

Son Güncelleme:

Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi sahasında bulunan serada araziye ekilecek olan ürünler yetiştirilmeye başlandı.

Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi sahasında bulunan serada araziye ekilecek olan ürünler yetiştirilmeye başlandı.


Erozyon felaketini 1960'lı yıllarda yaşayan ve kazandığı başarı ile dünyada örnek gösterilen erozyon sahasında artık kurumun kendi elemanları tarafından yetiştirilen ürünlerle mücadele ediliyor.


Erozyon sahasında çalışan kadınlar, serada yetiştirilecek erozyonla mücadelede kullanılacak ürünleri büyük bir dikkatle hazırlıyorlar.


Serada mavi çiçekli kekik, lavanta, iğde, leylangi, gül ve çiçeklerin yetiştirildiğini söyleyen Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi Havza Bölüm Başkanı Mustafa Bağcı, şunları kaydetti:


"Bu yıl içerisinde 56  adet tıbbı aromatik çeşidi,100 bin adet lavanta, 100 bin adet çöl bitkisi olan tuz çalısı (atripleks) üretim planına aldık. Bu üretilen bitkileri 2015 yılı içerisinde sahamıza aktaracağız. Üretim planımızda temel amaç çiftçilerin yaralanabileceği bitkilerin yetiştirilmesine dikkat ediyoruz. Birçok bitki susuzluğa dayanıklı, kuraklığa dayanıklı olan bitkiler, iklim ve toprağa  adaptasyonu sağlamış bitkilerdir."

Kaynak: AA