Eskişehir'deki Eylemciler Talepler Kabul Edilene Kadar Buradayız

Son Güncelleme:

Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek vermek için geçen 4 Haziran'da Espark Alışveriş Merkezi yanında çadır kurup yolu trafiğe kapatanlar, Talepler kabul edilene kadar buradayız dedi.

Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek vermek için geçen 4 Haziran'da Espark Alışveriş Merkezi yanında çadır kurup yolu trafiğe kapatanlar, Talepler kabul edilene kadar buradayız dedi.Eskibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'nin bir bölümünü trafiğe kapatıp kurdukları 250 çadırda kalan yaklaşık bin kişinin eylemleri sürüyor. 4 Haziran'dan buyana çadırlarda kaldıkları belirten çoğunluğu üniversite öğrencisi eylemciler ortak basın açıklaması yaptı. Kurdukları çadırların bulunduğu yeri 'Direniş Meydanı' olarak adlandıran eylemciler İstanbul Taksim Gezi Parkı ile Eskişehir'deki bazı taleplerinin kabul edilinceye kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.


Yaklaşık 700 kişi olduğu söyleyen çadırda kalanlar adına basın açıklamasını okuyan Gökhan Ergin, çevrede bulunan esnaftan ve vatandaşlardan kendilerine destek verildiğini söyledi. Ergin şöyle konuştu


Taksim Gezi Parkı'ndan başlayan ve yurdun dört bir yanına yayılan eylem süresince biz de Eskişehir'de Taksim'in ve Eskişehir'in sorunlarını burada tartışıyoruz. Bu amaçla yaklaşık 13 gündür buradayız, direniyoruz. Halkın bize karşı yoğun desteği var. Bazı akşamlar yürüyüşler düzenliyoruz. Burayı ikinci evimiz olarak tasarladık. Sokak üniversitesi dahi kurduk. Burada üniversiteden gelen hocalarımızla ders yapıyoruz. Esnafla da aramız çok iyi. Yolun bir kısmını trafiğe açmak için aramızda konuştuk. Buradaki olay diğer illerle doğru orantılı. Özellikle Taksim'deki talepler kabul edilmeden bu alanlardan gitmeyeceğiz. Eskişehir için de stadyum, Kılıçoğlu Sineması, liseler bölgesi hakkında da taleplerimiz var. Stadyumun yerine AVM değil, kent meydanı olmasını istiyoruz. Ülkemiz bir AVM çöplüğüne dönmüştür. Eğer buraya polis gelir ve zor kullanmaya çalışırsa biz de burada kalma konusunda ısrarcı olacağız. Bizim AVM önünde eylem yapmamız onlarla ortak bir iş yaptığımız anlamına gelmiyor. Tam tersine onların da kızacağı şeyler yapıyoruz. Burası binlerce insanın polisle karşı karşıya geldiği yer. Artık insanlar burasını direniş meydanı olarak biliyor.


NECATİ ŞAŞMAZ BİZİ GÜLDÜRDÜ


Başbakan Erdoğan'la görüştükten sonra basın açıklaması yapan ve bu açıklamaları sosyal medyada çok konuşulan Necati Şaşmaz ile ilgili olarak da Eskişehirli eylemciler, Necati Şaşmaz halkı ne kadar temsil eden bir kişi ki Sanki mahalle delikanlısına açıklama yaptırmışlar. Burada çok güzel bir direniş ve halkın sahiplendiği bir hayat var. Meczupları bir kenara bırakalım ve biz kendi geleceğimize bakalım. Bizi kesinlikle temsil etmiyorlar. AKP günlerdir sokakta insanlara işkence çektiriyor, Necati Şaşmaz'ın yaptığı açıklamalarla biraz da olsun güldük dedi

Kaynak: DHA