Evde Eğitim Alan Engelli Çocuğun Okuma Azmi

Son Güncelleme:

Yeter Erdine - Malatya'da, doğuştan iskelet kaslarındaki zayıflık nedeniyle yürüyemeyen, yakalandığı zatürre hastalığı nedeniyle ellerini de kullanamayan 13 yaşındaki Murat Atılmış, okuma azmiyle takdir topluyor.

Yeter Erdine - Malatya'da, doğuştan iskelet kaslarındaki zayıflık nedeniyle yürüyemeyen, yakalandığı zatürre hastalığı nedeniyle ellerini de kullanamayan 13 yaşındaki Murat Atılmış, okuma azmiyle takdir topluyor. Milli Eğitim Bakanlığının engelli çocuklar için verdiği evde eğitim hizmetinden yararlanan Atılmış'ın, ellerini kullanamadığı için yazılarını da öğretmenleri yazıyor.


Atılmış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilköğretim 6. sınıfa devam ettiğini, Milli Eğitim Bakanlığının engelli çocuklar için verdiği evde eğitim hizmetinden yararlandığını söyledi. 4 öğretmeni olduğunu kaydeden Murat Atılmış, öğretmenleri Ramazan Öğüt, Ebru Tanrıvermiş, Yaşar Akdeniz ve Berkan Közük'ün eve gelip kendisine ders verdiğini anlattı.


Derslerinin de iyi olduğunu ifade eden Atılmış, doğuştan iskelet kaslarında ilerleyici zayıflık olduğunu belirtti.


Bilim adamı ya da hakim olmak istediğini söyleyen Atılmış, "Okuldaki derslerin bir çoğunu alıyorum. Matematik, sosyal bilgiler, fen, din kültürü, İngilizce, müzik... Öğretmenlerimi seviyorum" diye konuştu.


Evde eğitim aldığı için şanslı olduğunu dile getiren Atılmış,


"Yetkililerden akülü araba istiyorum. Tekerlekli sandalyem var. Kaslarım zayıf ve güçsüz olduğundan dolayı süremiyorum. O yüzden devletimizden bir akülü araba istiyorum" dedi.


Baba Cem Atılmış ise Milli Eğitim Bakanlığının evde eğitim hizmetinin güzel bir çalışma olduğunu, bu eğitimin devamını istediklerini kaydetti. Oğlunun bu yarıyılda karnesinin çok iyi olduğunu ve takdir aldığını anlatan baba Atılmış, onu okuyabildiği yere kadar okutmak istediğini anlattı.


Çocuğunun, iskelet kaslarındaki ilerleyici zayıflık diye tanımlanan hastalığı nedeniyle yürüyemediğini ifade eden baba Atılmış, fizik tedavi gören oğlunun tekerlekli sandalyesinden düştüğünü ve dizinde çatlama olduğunu aktardı.


Kas hastalığının üzerine Murat Atılmış'ın bir de iki yıl önce zatürreye yakalandığını aktaran Cem Atılmış, "Geçen yıl zatürre oldu. Balgam gelince boğazına perişan oluyor. Nefes alamıyor. Boğulacak gibi olunca hastaneye kaldırıyoruz. Geçen yıl böyle bir nöbette ölümden döndü. İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezine kaldırdık, yoğun bakıma aldılar. Sonra üç ayrı cihaz aldım. Nöbet gelince ilk müdahaleyi bu cihazlarla evde yapıyoruz" ifadesini kullandı.


Boyacılık yaparak ailesinin geçimini sağladığını kaydeden Atılmış, 3 çocuğunun büyüğü olan Murat'ı çok sevdiğini belirtti.


Murat Atılmış'ın sürekli oturduğu için omuriliğinde de eğilme başladığını kaydeden baba Atılmış, "Omurilik eğildiği için akciğer tam fonksiyonlarını yapmıyor" dedi.


Anne Naile Atılmış da her yıl en az 3 defa Murat'ın yoğun bakım durumuna geldiğini anlattı.


Murat'ın derslerinde başarılı olduğunu bildiren Naile Atılmış, "Bu yönden memnunum. Öğretmenleri de çok yardımcı oluyor. Kendisi de çaba gösteriyor. Ama rahatsızlığı her zaman engel oluyor. Elleri tutmuyor yazı yazmaya. Önce tutuyordu, şimdi tutmuyor. Zatürreden sonra serum aldıkça, kasları gittikçe sertleşti. Şimdi Murat söylüyor, öğretmeni yazıyor" diye konuştu.


- MALATYA

Kaynak: AA