Evleri Yıkılan Aydın Ailesi Yardım Bekliyor

Son Güncelleme:

Adıyaman'da aşırı yağışlardan dolayı evi yıkılan Aydın ailesi yardım bekliyor.

Adıyaman'da aşırı yağışlardan dolayı evi yıkılan Aydın ailesi yardım bekliyor.


Sıdıka Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan evin mutfağının damının aşırı yağış nedeniyle yıkıldığını, maddi durumları iyi olmadığı için büyük bir sıkıntı yaşadıklarını ve yardıma ihtiyaçları olduğunu söyledi.


Aydın, şunları anlattı:


"Evimiz yaklaşık 35 yıllık bir yapı. Bu evi bulamayanlar var diye şükrediyoruz. Maddi durumumuz iyi olmadığından şimdiye kadar evin damını beton yaptıramadık. 5 ay öncede eşimi kaybettim. Bir oğlum işiz geziyor. Bir oğlum çalışıyor. Evde gelinim ve torunlarım da kalıyor. Kış mevsimi gelmeden önce evin damında bir takım önlem alıyorduk ancak bu kış oldukça yağışlı geçince evimiz oldukça tahribat gördü. Ara ara bakım yaptırdık ama o da yeterli olmadı ve son yağışlar sonunda tavandaki ağaçlar dayanamadı ve mutfağımızın damı çöktü. ve kullanılamaz hale geldi.


Mutfakta bulunan bazı eşyalarımız kullanılamaz hale geldi. Yıkılma esnasında mutfakta bizlerden birisinin olmayışı bizleri sevindirdi. Cana geleceğine mala gelsin misali buna da şükür. Evimiz toprak ev. Ağaçları çatlamış, duvarları yağan yağışlar sonrası dayanıklılığını kaybetmiş durumda. Şimdi en büyük endişemiz diğer odalarımızın çökmesi. Her gün korkuyla evde oturuyor, korkuyla yatıyoruz. İki çocuğum da doğru dürüst çalışamıyor. Elimde olsa kendi evimi kendim yaparım ama maalesef imkanım yok. Bu konuda hayırseverlerin ve yetkililerin desteğini bekliyoruz."


- ADIYAMAN

Kaynak: AA