Filenin Sultanları, FIVB Milletler Ligi'nde mücadele edecek

Son Güncelleme:

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi'nde mücadele edecek. Kadro Antalya'da oynanacak olan ilk hafta maçları için açıklandı. Milliler, Japonya, Hollanda, İtalya ve Fransa ile mücadele edecek.

FIVB Milletler Ligi'nde mücadele edecek olan Filenin Sultanları'nda kadro açıklandı. Antalya'da oynanacak olan ilk hafta maçları 14-19 Mayıs tarihlerinde yapılacak.


Dünya 1 numarası, FIVB Milletler Ligi'nin son şampiyonu A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2024 yılı milli takım sezonunu Antalya'da açıyor. Milliler, VNL Antalya etabında; Japonya, Hollanda, İtalya ve Fransa'yla mücadele edecek. Bu seneki ilk sınavını VNL'de verecek A Milli Kadın Voleybol Takımı, üç ayaktan oluşan organizasyonda her hafta 4 karşılaşma yapacak.


Filenin Sultanları, ligin ilk haftasında 14-19 Mayıs'ta Antalya'da, ikinci haftasında 28 Mayıs-2 Haziran'da ABD'de, üçüncü haftasında da 11-16 Haziran'da Çin'de mücadele edecek.


16 takımın mücadele edeceği VNL'de üç hafta sonunda puan cetvelinde ilk 8 sırada yer alan takımlar, finallerde mücadele etme hakkı kazanacak.


A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın kadrosunda şu isimler yer alıyor:


Pasörler: Cansu Özbay, Elif Şahin


Pasör Çaprazları: Melissa Vargas


Smaçörler: Hande Baladın, Ebrar Karakurt, İlkin Aydın, Derya Cebecioğlu, Tuğba İvegin


Orta Oyuncular: Zehra Güneş, Aslı Kalaç, Beyza Arıcı


Liberolar: Simge Aköz, Gizem Örge, Ayça Aykaç Altıntaş


VNL'nin ilk haftasında maçların programı şöyle:


15 Mayıs Çarşamba


20.00 Japonya-Türkiye


16 Mayıs Perşembe


20.00 Hollanda-Türkiye


18 Mayıs Cumartesi


20.00 İtalya-Türkiye


19 Mayıs Pazar


20.00 Fransa-Türkiye - İSTANBUL

Kaynak: İHA