Fransa ve Ermenistan arasında telefon görüşmesi

Son Güncelleme:

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna ile Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki müzakerelerin durumunu ele almak için telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Fransa, Avrupa ve ABD'nin arabuluculuk çabalarını desteklediğini belirterek, müzakerelere destek için seferber olduğunu ifade etti. Ayrıca, Fransız Bakan, iki ülke arasındaki kalıcı barışın bölgenin kültürel yapısına saygı duyularak sağlanabileceğine dikkat çekti ve sahadaki güvenlik durumundan endişe duyduğunu dile getirdi.

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna ile Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan telefonda görüştü.

Fransa Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, iki bakan yaptıkları telefon görüşmesinde, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki müzakerelerin durumunu ele aldı.

Colonna, görüşmede Fransa'nın, Avrupa ve ABD'nin söz konusu 2 ülke arasındaki arabuluculuk çabalarını desteklediğini belirterek, ülkesinin de devam eden müzakerelere destek için seferber olduğunu kaydetti.

Colonna, iki ülke arasındaki kalıcı barışın ancak bölgenin kültürel yapısına saygı duyularak yapılabileceğine işaret etti.

Fransız Bakan, sahada güvenlik durumunun kötüye gitmesinden endişe duyduğunu ifade etti.

Kaynak: AA