Gaziantep'ten Kısa Kısa
AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı'nın yarın yapacağı maçın sonucuna göre Beko 1.Basketbol Ligi'ne çıkacağını belirterek, "Takımımızı bu kader gününde yalnız bırakmayalım" dedi.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı'nın yarın yapacağı maçın sonucuna göre Beko 1. Basketbol Ligi'ne çıkacağını belirterek, "Takımımızı bu kader gününde yalnız bırakmayalım" dedi.
Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, sporun insanların ortak dili, ortak kültürü ve önemli bir tanıtım faaliyeti olduğunu belirtti.
Türkiye Deplasmanlı Erkekler İkinci Ligi'nde mücadele eden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı'nın destana dönüşen başarılarını takdirle izlediğini belirten Erdoğan, takımı kutlayarak, şunları kaydetti:
"Basketbol takımımız, yarın Konya'da oynanacak kader maçıyla Gaziantep'e yeni bir zafer kazandırma ve kentimizin basketbol alanında Beko 1. Lig Basketbol Ligi'ne yükselmesine neden olacak. Birinci ligde oynayan bir takıma sahip olan kentler, tanıtımında olduğu kadar kent ekonomisinde de önemli gelişmelere imza atacaktır. Cumartesi günü Konya'da Selçuk Üniversitesi Basketbol Takımı ile yapılacak olan maçta sporcularımızı desteklemek, takımımıza moral vermek zorundayız. Takım en iyi morali seyircisinden ve taraftarından bulur. Konya'da yapılacak olan maça bizzat giderek Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımımızı destekleyeceğim."
Erdoğan, takıma başarılar diledi.
-Köy okuluna laboratuvar
Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları ilköğretim proje biriminin
"Kardeşlik Melodisi" projesi kapsamında, Akçaburç İlköğretim Okulu'na laboratuvar yapıldı.
GKV Özel Okulları'ndan yapılan açıklamaya göre, okuma bayramıyla eş zamanlı düzenlenen törenle laboratuvar hizmete sunuldu.
Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, törende yaptığı konuşmada, sosyal sorumluluk projeleriyle çeşitli ihtiyaçları olan okullara yardımda bulunulmasından mutlu olduklarını ifade etti.
Aydın, Kardeşlik Melodisi projesinde katkısı bulunanlara teşekkür etti.
Törene, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı da katıldı.
-Naksan'a prim plaketi
Gaziantep Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü, Naksan Plastik şirketine, prim ödemesinde gösterdiği duyarlılık nedeniyle plaket verdi.
Naksan'dan yapılan açıklamaya göre, Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla Grand Otel'de tören düzenlendi.
Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, "en çok işçi çalıştıran, eksiksiz prim ödeyen, çalışanlarının haklarının korunması konusunda gösterdikleri titizlikten dolayı" Naksan Plastik Genel Müdürü Sadettin Korkut'a plaketini sundu.
Korkut, yaptığı konuşmada, 2011 yılında düzenli ve en çok sigorta primi ödeyen ilk 10 firma arasında yer aldıklarını belirterek, "Ülke sanayisinin kalkınmasına katkılar yapan Naksan Holding, mükellefiyetlerini zamanında ve eksiksiz olarak yerine getirme konusunda göstermiş olduğu hassasiyetle, ülke ekonomisine her zaman olduğu gibi destek olmaya devam edecekti" dedi.
-Empati'nin "yardım melekleri" eğitim için çalışıyor
Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği önümüzdeki günlerde temeli atılacak olan Empati İlköğretim Okulu'nun yapımına destek sağlamak için "Mutfak Sanatları Sergisi" açtı.
Dernek'ten yapılan açıklamaya göre, açılışını Gaziantep Valisi Erdal Ata'nın eşi Nazan Ata ve Şehitkamil Belediye Başkanının eşi Seval Fadıloğlu'nun yaptığı sergide birçok sponsor firmanın kermese bağışladığı çeşitli mutfak araç ve gereçleri yer aldı.
Dernek Başkanı Pınar Topçuoğlu, önceliklerinin eğitim olduğunu ifade ederek,
"Önümüzdeki günlerde temelini atacağımız Empati İlköğretim Okulu'nun yapımına destek sağlamak üzere Mutfak Sanatları Sergisi'ni açtık. Sergilediğimiz ürünlerin büyük bir bölümünü satarak önemli bir gelir elde ettik" dedi.
- GAZİANTEP