Gebzeliler Peygamber Sevgisinde Buluştu

Son Güncelleme:

Uğurluel'in ardından sahneye çıkan ünlü sunucu Reha Yeprem, peygamber sevgisini anlatan şiirlerini Gebzeliler için seslendirdi

Gebze Belediyesi tarafından Eskihisar Kalesi'nde düzenlenen Ramazan etkinliklerinin ilk gününde tarihçi Talha Uğurluel Hz Muhammed'i hayatını anlatan bir sunum gerçekleştirdi.


MUTLAKA ANLATILMALI


Tarihçi-araştırmacı yazar Talha Uğurluel ve televizyon ekranlarının tanınmış sunucularından Reha Yeprem, tarihi Eskihisar Kalesi'nde Gebzelilere unutulmaz bir Ramazan akşamı yaşattı. Hz. Adem'den günümüze Kabe'nin kuruluşu ve çeşitli dönemlerde yeniden tamir edilişini, Hz. Peygamber'in (sav) yaşadığı yerleri fotoğraf ve gravürlerle, Kale'yi dolduran Gebzelilere anlatan Uğurluel'in ardından sahneye çıkan Reha Yeprem Hz. Muhammed'i anlatan ezgi ve şiirleri slâyt gösterisi eşliğinde seslendirdi. Hz. Muhammed'in yaşamının örnek alınması gerektiğini belirten Yeprem, yeni nesillere de mutlaka anlatılması gerektiğini ifade etti.


HAYATINDAN KESİTLER


Reha Yeprem'in peygamber sevgisini anlatan sunumu ve şiir dinletisinden önce Kale'yi dolduran Gebzelilere yaklaşık 1,5 saat boyunca; Hz. Peygamber'in (sav) dünyaya gözlerini açtığı evden, Kureyşlileri Allah'ın birliğine davet ettiği tepeyi, ilk namaz kıldığı yeri, aylarca evine gelmeyip inzivaya çekildiği mağarayı anlatan tarihçi Uğurluel katılımcıları bin 400 yıl öncesine götürdü. Uğurluel, Mekke ile Medine'yi samimi bir anlatımla konukların gözüne ve gönlüne ulaştırdı. Talha Uğurluel, sunumunda, İslam'ın ilk mescidi, Hz. Peygambere (sav) kıbleyi değiştirme emrinin geldiği Kıbleteyn Mescidi'nden, ayın ikiye yarılması mucizesinin yaşandığı tepeye kadar birçok kutsal beldenin fotoğrafları, bu beldelerle ilgili bilgiler ve hatıralara yer verdi. Osmanlı'nın kutsal beldelere verdiği değerin belgelerini ortaya koyan Uğurluel, Allah Rasulü'ne (sav) ilk vahyin geldiği mağaranın görüntülerini, Hz. Muhammed'in (sav) doğduğu evden, İslam tarihinde önem arz eden birçok mekanın görünümlerini, tarihçelerini ve bu mekanlarda yaşanan olaylarla ilgili hatıraları aktardı. Programın sonunda Kale'yi dolduran Gebzeliler hep birlikte ilahi söyledi. Geceye Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman da katıldı.

Kaynak: Bültenler