Gelibolu'da Ölen Avustralyalı Turistin Cenazesi Adli Tıpa Gönderildi

Son Güncelleme:

Çanakkale'de Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park'ta kaybolan 69 yaşındaki Barry Garretth'in cenazesi otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Çanakkale'de Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park'ta kaybolan ve yapılan aramalar sonucu cesedi bulunan Avustralyalı 62 yaşındaki Barry Garretth'in cenazesi otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.


Avustralya'dan gelen Barry Garetth ile oğlu Davit Garry, 97 yıl önce Anzak birliklerinin çıkartma yaptığı Arıburnu Yarlarına yürüyerek çıkmak için dün saat 17.00 sıralarında sahilden yola çıktı. Şarapnel Vadisi'nden yürüyerek Korku Deresi Mevkii'ne yaklaşan ikiliden baba Barry Garetth fenalaştı. Babasının yere yığılması üzerine Davit Garetth, turkuaz renkli tişörtünü bir ağaca bağlayarak bölgeye işaret koydu.


Ardından yürüyerek Arıburnu Tepesi'ne çıkan Davit Garetth, bölgeyi gezen ziyaretçilere durumu anlatıp, yardım istedi. Vatandaşlar durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine Kabatepe Jandarma Karakol Komutanlığı ve Eceabat İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri bölgeye geldi. Davit Garetth'in işaret koyduğu bölge bulunamayınca jandarma ekipleri Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Ekipleri'ni olay yerine çağırdı. Ekipler, geniş bir alanda arama çalışması başlattı. Havadan da Çanakkale'de konuşlanan yangın helikopteri çalışmalara katıldı. Yaklaşık 4.5 saat süren aramalara rağmen kayıp Avustralyalı turist bulunamadı. Helikopter ise kararan hava nedeniyle çalışmalarına son verdi.


Karadan devam eden çalışmalar çerçevesinde Barry Garetth, Şarapnel Vadisi'nin bitiş noktası ile Korku Deresi'nin başlangıç noktası arasında ölü olarak bulundu. Arama kurtarma ekiplerince yaklaşık 4 kilometre sedye ile taşınan Garetth'in cesedi daha sonra cenaze aracıyla Çanakkale Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Barry Garetth'in cesedi bu sabah otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Oğlu Davit Garreth'in ise babasının cenazesini ülkesine götürmek için gerekli çalışmaların tamamlanmasını beklediği öğrenildi. - Çanakkale

Kaynak: DHA