Genelkurmay Başkanı Akar'dan 'İkinci Kalkışma' İddialarıyla İlgili Açıklama İhtimal Vermiyorum 2-

Son Güncelleme:

Dha Ankara - Genelkurmay Başkanı Akar'dan 'ikinci kalkışma' iddialarıyla ilgili açıklama İhtimal vermiyorumGENELKURMAY Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, TBMM'nin açılış resepsiyonunda, 'ikinci kalkışma' iddialarıyla ilgili Organize bir şey olacağını düşünmüyoruz.

Dha Ankara - Genelkurmay Başkanı Akar'dan 'ikinci kalkışma' iddialarıyla ilgili açıklama İhtimal vermiyorum


GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, TBMM'nin açılış resepsiyonunda, 'ikinci kalkışma' iddialarıyla ilgili Organize bir şey olacağını düşünmüyoruz. Ciddiye alıyoruz. Ben şahsen ihtimal vermiyorum. Böyle bir potansiyel yok dedi.


BÖYLE BİR POTANSİYEL YOK


Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, TBMM'nin 26'ncı Dönem 2'nci Yasama Yılı açılış resepsiyonunda, gazetecilerin sorularını yanıtladı. 'İkinci kalkışma' ihtimaline yönelik sorulan bir soruyu yanıtlayan Orgeneral Akar, Bu tür duyumlar bitmez. Organize bir şey olacağını düşünmüyoruz. Ciddiye alıyoruz. Ben şahsen ihtimal vermiyorum. Böyle bir potansiyel yok dedi. 'Kürt aşiretler' iddiasıyla ilgili Genelkurmay Başkanı Akar, Bölge halkı ile ilişkilerimiz iyi. Bizim sıkıntımız Kürt vatandaşlarla değil, teröristlerle ifadelerini kullandı.


YAZ KIŞ, DAĞ KIRSAL FARK ETMEZ


Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yürütülen terörle mücadele operasyonlarıyla ilgili soru üzerine Orgeneral Akar, Yaz kış, dağ kırsal fark etmez. Bizim için değişin bir şey yok. Silahlı kuvvetlerimiz çalışıyor dedi


RAKKA OPERASYONU, PYDYPG İLE OLMAYACAK


Rakka operasyonuyla ilgili bir soru hakkında ise Genelkurmay Başkanı Akar, Rakka operasyonu, PYDYPG ile olmayacak. PYDYPG, PKK orijinli örgütlerdir. Onlarla iş birliği yapılırsa biz olmayacağız ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA