Gmka, Balıkesir ve Çanakkale'deki Rehberlik Araştırma Merkezleriyle İşbirliğine Gidiyor

Son Güncelleme:

Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın (GMKA) Balıkesir ve Çanakkale'deki rehberlik araştırma merkezleriyle işbirliğine gittiği bildirildi.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın (GMKA) Balıkesir ve Çanakkale'deki rehberlik araştırma merkezleriyle işbirliğine gittiği bildirildi.


GMKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Güney Marmara bölgesinde bulunan ve Milli Eğitim Bakanlıkları'na bağlı faaliyet gösteren rehberlik araştırma merkezleriyle önümüzdeki dönemde işbirliği yapmak üzere bir protokol imzaladı.


Balıkesir ve Çanakkale'deki rehberlik araştırma merkezleriyle imzalanan protokollerle kurumsal faaliyetlere destek sağlanacak.


Rehberlik araştırma merkezleri, GMKA'nın hazırladığı 2014-2018 TR22 Güney Marmara Bölge Planı kapsamında, bölgenin sosyo-ekonomik mevcut durumunun belirlenmesine yönelik yapılabilecek araştırmaların saha çalışmalarında destek sağlayacak, sosyal yapının sürekli takibine yönelik yapılabilecek araştırmaların çalışmalarında mevcut olan ya da sürekli tutulan verileri paylaşacak.


GMKA ise protokol çerçevesinde, merkezlerin personeline 2012 yılı içinde proje döngüsü yönetimi konusunda kapsamlı bir eğitim hizmeti verecek ve yapılacak araştırmada gerekli teknik olanakları sağlayacak.


Muhabir: Ramazan Demir


Yayıncı: Zafer Akpınar - ÇANAKKALE

Kaynak: AA