Hacı Adayları İçin Uğurlama Töreni Yapıldı
Bartın'dan bu yıl hacca gidecek 43 hacı adayı için uğurlama töreni düzenlendi.
Bartın'dan bu yıl hacca gidecek 43 hacı adayı için uğurlama töreni düzenlendi.
Bartın Müftü Yardımcısı Rıdvan Karataş, İmam Hatip Camisi'nde düzenlenen uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, İslam'ın 5 şartından birinin hacca gitmek olduğunu hatırlattı.
Hacı adaylarının, kutsal topraklarda kültürleri, dilleri ve ırkları tamamen birbirinden farklı insanları göreceklerini ifade eden Karataş, şöyle konuştu:
"Hacı adaylarının bu zaman dilimini iyi değerlendirmeleri ve hayatlarında yeni bir sayfa açarak dönmelerini tavsiye ediyorum. Hac, bir ibadettir. Hacı adayları, tıpkı namaz ve oruç gibi ibadetlerde olduğu gibi hac ibadetlerinde de son derece dikkatli olmalılar. Bu ibadetiniz esnasında ülkenize yakışır davranışlar sergileyin. Yolculuk esnasında ve hacdaki izdihamlar nedeniyle kimseyi kırmadan ve kimseye kırılmadan memleketinize dönmenizi arzu ediyoruz. Bu, sizlere Allah'ın bir lütfüdür. Bunu iyi değerlendirin."
Belediye Başkanı Cemal Akın, Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, siyasi parti temsilcileri, hacı adaylarının yakınları ile çok sayıda vatandaşın katıldığı törende okunan Kur'an-ı Kerim ve ilahilerin ardından hacı adayları, katılanlarla vedalaştı. - Bartın