Sinan Burhan'ın "P.rno figürü gibi kostüm" çıkışına Hadise'den yanıt geldi

Son Güncelleme:

Gazeteci Sinan Burhan’ın, Hadise’nin tepki çeken sahne kostümüne yönelik "p.rno figürü gibi kostümle sahneye çıkmış" eleştirisine ünlü şarkıcıdan yanıt geldi. Görüntülerin bir sene önce verdiği bir konsere ait olduğunu belirten Hadise, "Tüm kadınlara gözdağı vermek amacı taşıyan ve adımın kullanıldığı, çirkin, kasıtlı paylaşımın hedefi asla ben değilim" dedi.

Türkiye Basın Federasyonu Genel Başkanı Sinan Burhan'ın Hadise'nin tepki çeken sahne kostümlerine ilişkin yaptığı paylaşıma ünlü şarkıcıdan yanıt geldi. 

"KADIN BEDENİ ÜZERİNDEN ELİNİZİ DE DİLİNİZİ DE ÇEKİN"

Hadise sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, kullanılan dilin hedef gösterici olduğunu belirterek, "Bir sene önceki Harbiye Konseri görüntüleri üzerinden tüm kadınlara gözdağı vermek amacı taşıyan ve adımın kullanıldığı, çirkin, kasıtlı paylaşımın hedefi asla ben değilim. Benim üzerimden kadınlara verilen bu gözdağı daha önce başlattığım hukuki sürecin de ne kadar haklı olduğunu ortaya koyuyor. Süreçlerin de takipçisi olmaya devam edeceğim. Kadın bedeni üzerinden elinizi de dilinizi de çekin.” ifadelerini kullandı. 

SİNAN BURHAN NE DEMİŞTİ?

Sinan Burhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında Hadise’nin sahne tarzını sert ifadelerle eleştirerek, “Hadise p.rno figürü gibi kostümle sahneye çıkmış… Bunun adı sanat mıdır?” dedi. Burhan, paylaşımında Türk kültür ve sanat dünyasının önemli isimlerini örnek göstererek eleştirisini sürdürdü. Aşık Veysel, Neşet Ertaş, Yaşar Kemal, Ara Güler, Necip Fazıl Kısakürek ve Ahmet Özhan gibi isimleri anan Burhan, bu sanatçıların eserleriyle topluma kalıcı değerler kattığını vurguladı. Burhan, "Eğer Hadise sanatçıysa bu isimler ne?" diye sordu. 

"GENÇLER ZEHİRLENİYOR" ÇIKIŞI

Eleştirilerine devam eden Burhan, söz konusu görüntüleri paylaşmasına tepki gösterenlere de seslendi. "Bu videoyu neden yayınlıyorsun diyenlere sesleniyorum. Siz gözünüzü kapatsanız da gençler zehirleniyor. Üstünü örterek geçemezsiniz. Artık yeter demelisiniz" ifadelerini kullandı.