HDP'li Vekil, Çatışma Çıkan Bölgeye Alınmadı

Son Güncelleme:

Hakkari'de yaşanan çatışma bölgesine giden HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan ve beraberindekiler güvenlik gerekçesi ile bölgeye alınmadı.

Hakkari Medrese Mahallesi ile Bağlar Mahallesi yoluna hendek kazan göstericiler ile polis arasında çatışma çıktı. Medrese Mahallesi tarafından bekleyen çok sayıda zırhlı araç özel harekat timleri desteğinde Bağlar Mahallesine doğru ilerlerken şiddetli çatışmalar yaşandı.

Patlama ve silah seslerinin yankılandığı mahallede bazı evlerin camları kırılırken, Bağlar Mahallesinde ise elektrikler kesildi. Elektriklerin verilmediği mahallede çatışmalar sürüyor.

MİLLETVEKİLİ ÇATIŞMA BÖLGESİNE GİRMEK İSTEDİ

HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Belediye Eş Başkanı Fatma Yıldız, Baro, İHD, HDP, DBP il eş başkanlarından oluşan heyet mahalleye girmek için girişimde bulundu. Ancak güvenlik gerekçesi ile heyetin mahalleye girişine izin verilmediği belirtildi.

"BURADAN AYRILMAYACAĞIZ" DEDİLER

Mahalle girişinde bekleyen heyet sabah saatlerine kadar mahalle girişinde bekleyeceklerini ve burada ayrılmayacaklarını ifade ettiler. Yaşanan şiddetli patlamalar ise saniye saniye kameralara yansıdı.

Kaynak: İHA