Hakkari'ye Atanan Öğretmenler, Güllerle Karşılandı

Son Güncelleme:

Hakkari'ye ataması yapılan öğretmenler, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sena Yakut tarafından güllerle karşılandı.

Hakkari'ye ataması yapılan öğretmenler, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sena Yakut tarafından güllerle karşılandı.


Milli Eğitim Bakanlığı'nca yapılan kura çekimi ile görev yerleri belirlenen öğretmenlerden 532'si Hakkari'ye atandı. Kente ilk gelen öğretmenler için karşılama programı düzenleyen Milli Eğitim Müdürü Yakut ve kurum personeli, öğretmenleri valilik binasında hizmet veren Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde güllerle karşıladı.


Yakut, gazetecilere yaptığı açıklamada, son kura ile kente 532 öğretmen atandığını belirterek, gerek Hakkarili çocuklar gerekse kendileri için değerli olan öğretmenleri güllerle karşılayıp, verilen değeri göstermek istediklerini söyledi.


Atanan öğretmenlerden bir çoğunun yaşadıkları yerlerden farklı bir bölgeye geldiğini vurgulayan Yakut, "Öğretmenlerimiz, bugünden itibaren Atatürk Kültür Merkezi'nde uyum programına başlayacak. Bu eğitimle kısa sürede yöreye alışacakların düşünüyorum" dedi.


Milli Eğitim Müdürü Yakut tarafından güllerle karşılanan öğretmenlerden Gözde Candemir de Bolu'dan Hakkari'ye geldiğini bildirerek, "Tahmin etmeyeceğim şekilde iyi karşılandım. Hakkari halkı da çok misafirperver ve her konuda bizlere yardımcı olmaya çalışıyor. Kısa sürede kente ve insanlarına alışacağımı tahmin ediyorum" diye konuştu.


Muhabir: Nevzat Taş/ Yahya Öylek


Yayıncı: Levent Harman - HAKKARİ

Kaynak: AA