Indiana'yı George Taşıdı
Indiana Pacers, evinde ağırladığı Detroit Pistons’ı 101-94’le geçerken yıldızlaşan isim Paul George oldu.
Kleiza'dan Obra'ya övgü
NBA'de normal sezonun sona ermesine çok az bir süre kala tam 26 takımın sahaya çıktığı bir gece geride kaldı.
Uzun süre elinde bulundurduğu Doğu Konferansı liderliğini son dönemde aldığı sonuçların ardından Miami Heat'e kaptıran Indiana Pacers, evinde Detroit Pistons'ı konuk etti. Pacers, bir sayı geride girdiği son çeyrekteki iyi oyunuyla sahadan 101-94 galip ayrıldı.
Bankers Life Fieldhouse'ta tamamen dolu tribünler önünde oynanan mücadele oldukça yüksek skorlu başladı. Maçın ilk dakikalarında geride olan ev sahibi takım, birinci çeyreğin sonlarına doğru yakaladığı 12-2'lik seriyle periyotu 28-27 önde kapadı. Yakın skorlu oyun ikinci çeyrekte de devam etti. Indiana'da Paul George, Detroit'te ise Josh Smith'in basketleriyle devre 50-46 sona erdi. Üçüncü periyotsa konuk takımın kontrolünde geçti. Andre Drummond'un pota altındaki etkili oyunuyla 12 dakikalık bölümde 28 sayı bulan Pistons, son çeyreğe 74-73 önde girdi. Bitime üç buçuk dakika kala 91-90 önde olan Indiana, maçı 10-4'lük seriyle tamamladı ve üç maçlık mağlubiyet serisine son verdi.
Pacers'ta 27 sayı, 13 ribaunt, 7 asist ve 2 top çalmayla yıldızlaşan Paul George, son beş dakikada attığı sekiz sayıyla takımına galibiyeti getirdi. George'un skor 91-90'ken şut süresinin geç yenilenmesi nedeniyle 24 saniyenin sona ermek üzere olduğunu düşünerek oldukça uzak mesafeden gönderdiği ve baskete dönüşen üç sayılık atış, maçın gidişatı için de belirleyici oldu. George'un ilk beşteki tüm arkadaşları çift haneli sayılara ulaşırken David West 15 sayı kaydetti. Konuk takımda ise Josh Smith'in 24 sayısıyla Greg Monroe'nun 17 sayı, 16 ribauntu yeterli olmadı.
Miami de kazandı
Doğu Konferansı liderliği için Indiana Pacers'la çekişen Miami Heat de geceyi rakibi gibi galibiyetle kapattı.
American Airlines Arena'da Doğu Konferansı'nın dibinde yer alan Milwaukee Bucks'ı konuk eden Florida temsilcisi, 96-77'yle rahat bir galibiyet aldı.
33-19'luk ilk çeyreğin ardından soyunma odasına 56-38 önde giden Miami, kalan bölümde Bucks'ın geri dönmesine izin vermeyince yıldız oyuncularını da ekonomik kullanma imkanı buldu. Yaklaşık 30 dakika sahada kalan LeBron James, maçı 17 sayı, 8 asistle tamamlarken Chris Bosh 15 sayıyla oynadı. Sakatlığı nedeniyle Ersan İlyasova'nın forma giymediği Milwaukee'nin en skoreri ise 19 sayı kaydeden Ramon Sessions oldu.
Gecenin diğer sonuçları şu şekilde:
New York Knicks: 110 – Brooklyn Nets: 81
Orlando Magic: 98 – Cleveland Cavaliers: 119
Philadelphia 76ers: 93 – Charlotte Bobcats: 123
Toronto Raptors: 107 – Houston Rockets: 103
Washington Wizards: 118 – Boston Celtics: 92
Atlanta Hawks: 92 – Chicago Bulls: 105
Minnesota Timberwolves: 102 – Memphis Grizzlies: 88
San Antonio Spurs: 111 – Golden State Warriors: 90
Denver Nuggets: 137 – New Orleans Pelicans: 107
Phoenix Suns: 108 – Los Angeles Clippers: 112
Sacramento Kings: 107 – Los Angeles Lakers: 102