Irak'taki Çatışmalar

Son Güncelleme:

Irak İnsan Hakları Bakanı Muhammed Mehdi Beyati, IŞİD terör örgütünün saldırıları sonrası ülke içindeki sığınmacıların insani durumunu iyileştirmek için ciddi adımlar atacaklarını bildirdi.

Irak İnsan Hakları Bakanı Muhammed Mehdi Beyati, IŞİD terör örgütünün saldırıları sonrası ülke içindeki sığınmacıların insani durumunu iyileştirmek için ciddi adımlar atacaklarını bildirdi.


Beyati, başkent Bağdat'ta faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum örgütü (STK) temsilcisiyle bakanlık binasında bir araya geldi. Başta insan hakları odaklı çalışanlar olmak üzere tüm STK'larla her türlü işbirliğine hazır olduklarını dile getiren Beyati, söz konusu toplantıların aylık olarak devam edeceğini söyledi. Beyati, ülkedeki sığınmacıların durumuna da değinerek, "Sığınmacılarımızın insani durumu herkesçe bellidir. Bu konu Bakanlığımızın öncelikli gündem maddesini teşkil ediyor. İçinde bulundukları durumun iyileştirilmesi için ciddi adımlarımız var" dedi.


Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Beyati, sığınmacılar, çocuk hakları ihlalleri, engelliler, yetim ve öksüzler ile dul kadınların yaşam standardını değiştirmek için çok sayıda proje başlatacaklarını bildirdi. Beyati, bu konuda sahada faaliyet gösteren STK'lardan da yardım istedi.


STK'larla Bakanlık ilişkisinin daha da güçlendirilmesi için sürekli temasın şart olduğunu vurgulayan Beyati, "STK'lar ile ülkemizdeki insan haklarına odaklı çeşitli sergi, kısa metrajlı film gösterimi ve konferans düzenleme konusunda ciddi niyetimiz söz konusu" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA