Iraklılar Kar Yağışını Böyle Kutladı

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayın
Son Güncelleme:

Çankırı'da yaşayan Iraklı mülteciler, kar topu oynayarak kar yağışını kutladı.

Çankırı'da yaşayan Iraklı mülteciler, kar topu oynayarak kar yağışını kutladı.

Dün gece başlayan ve şehri bembeyaz yapan kar yağışı sadece çocukları sevindirmedi. Memleketlerinde kar yağmadığını söyleyen Iraklı mülteciler, Karatekin Parkı'nda kar topu oynayarak karın tadını çıkardılar Iraklı mülteci Hüseyin Yahya Kasım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışının kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti.

Irak'ta kar yağmadığını dile getiren Kasım, "Irak'ta kar yağmaz, sadece yağmur yağar. Biz karla burada tanıştık ve çok sevdik" dedi.Sabah karla uyandıklarını belirten Kasım, kardeşleri ile birlikte sokağa çıkıp kar topu oynamaya başladığını dile getirerek, "Daha sonra kardeşlerimi de alarak Karatekin Parkı'na geldik. Burada diğer Iraklı göçmenleri de gördük. Hepbirlikte kar topu oynayıp eğlenmeye başladık" diye konuştu.

Kasım, 5 yıl önce ailesiyle birlikte savaş nedeniyle Irak'tan, Türkiye'ye geldiklerini belirtti.Kar topu oynayan Iraklılar neşeleriyle güzel görüntüler ortaya çıkardılar.

Kaynak: AA