İrlandalı Turistler Kurtarıldı
Yolunu Kaybeden Turistleri Akut Ve Köylüler Kurtardı
MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde Kuzey İrlandalı 55 yaşındaki Steven Whyte ve oğlu 39 yaşındaki Chris Whyte, Likya yolunda çıktıkları yürüyüşte kayboldu. Cep telefonlarıyla yardım isteyen İrlandalı baba ve oğulu köylüler ve AKUT saatler sonra kurtardı.
Ölüdeniz Beldesi'ne tatile gelen Kuzey İrlandalı 55 yaşındaki Steven Whyte ve oğlu 39 yaşındaki Chris Whyte dün sabah erken saatlerde Likya yolu üzerinde yürüyüşe çıkmaya karar verdi. 07.30 sıralarında kaldıkları otelden ayrılan baba oğul öğle saatlerine doğru otelden yaklaşık 4 kilometre uzaklaştı. 45 dereceyi bulan sıcaklık ve nem nedeniyle fenalaşan Steven Whyte yürümekte zorluk çekti. Sarp kayalıklar nedeniyle yönlerini kaybeden baba oğul sıcak nedeniyle yanlarında bulunan suları bitirdi. Daha fazla ilerleyemeyeceklerini anlayan Chris Whyte cep telefonu ile annesini arayarak yardım istedi. Oğlu ve eşinin mahsur kaldığını öğrenin anne Paddy Whyte durumu otel yönetimine bildirdi. Jandarmaya haber verilmesi üzerine harekete geçen ekipler saat 20.30 sıralarında arama çalışmalarına başladı. Köylüler ve AKUT ekibininde katıldığı arama çalışmaları 3 saat sürdü. Cep telefonun ışığı ile yardım isteyen Chris Whyte, ekiplere farkedilmelerini sağladı. Kayalıkların üzerinde bulunan baba oğul jandarma ve AKUT tarafından 112 Acil Servis ambulansının bulunduğu yere götürüldüler. Yapılan ilk müdahalelerinde hayati tehlikelerinin olmadığı belirlenen Steven ve Chris Whyte sağlık kontrolü için Fethiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Kurtarma çalışmasının ardından konuşan Fethiye AKUT Birim Sorumlusu Levent Ersoy ''Çok zorlu bir operasyonun ardından baba ve oğlunu kurtarmayı başardık. Turistler akşam olmasından dolayı yanlarında bulunan telefon ışığıyla bizi yönlendirmeyi başardılar. Baba ve oğlunu bulduğumuzda baba aşırı titriyordu, şoka girmişti. Gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra turistleri güvenli şekilde aşağı indirmeyi başardık' dedi.