Hamas, İsrail saldırısı sonucu 6 rehinenin öldüğünü açıkladı

Son Güncelleme:

Hamas'ın açıklamasına göre, İsrail ordusunun saldırısı sonucu 6 rehine, aralarında bir ABD vatandaşının da bulunduğu, hayatını kaybetti. Hamas, saldırıyı durdurmayan İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve taraflı ABD yönetimini sorumlu tuttu ve ölen mahkumların hayatlarından da Netanyahu'yu sorumlu tuttu.

HAMAS'A ait Telegram hesabından yapılan açıklamada, aralarında ABD vatandaşının da bulunduğu 6 rehinenin, İsrail ordusunca yapılan saldırı sonucu öldüğü ifade edildi.

Hamas'tan yapılan açıklamada, "Halkımıza yönelik saldırganlığın durdurulması ve tutukluların karşılıklı olarak serbest bırakılması için yürütülen müzakerelerin durmasından suçlu terörist Benjamin Netanyahu'yu ve taraflı ABD yönetimini sorumlu tutuyoruz. Ayrıca ordusu tarafından öldürülen mahkümların hayatlarından da kendisini sorumlu tutuyoruz" denildi.

Kaynak: DHA