İşte Aslan'ın Sarıldığı İsim!

Son Güncelleme:

Cristiano Marques Gomes "Cris", Olimpik Lyon'la yaşadığı tecrübesi nedeniyle Fatih Terim'in tercihi olmuştu.

Galatasaray'ın sakatlanan Tomas Ujfalusi'nin yerine aldığı Brezilyalı Cristiano Marques Gomes "Cris", Olimpik Lyon'la yaşadığı tecrübesi nedeniyle Fatih Terim'in tercihi olmuştu. Peki Cris'in Şampiyonlar Ligi tecrübesi nedir?


İLK SEZONUNDA OLMADI


2004/05 sezonunda aralarında Fenerbahçe'nin de olduğu grup aşamasında Manchester United'la da karşılaşan Lyon'da Cris, 9 maça çıkıp 2 gol attı. O sezon sadece Sparta Prag deplasmanında dinlendirilmek için düşünülmeyen Cris, Caçapa'yla birlikte takımın çeyrek finale kadar gelmesinde pay sahibi olmuştu. O dönem kadrosunda Essien, Juninho, Malouda gibi yıldızlar barındıran Lyon, Hiddink'in PSV'sine boyun eğmişti. Dikkat çeken nokta ise Lyon'un o sezon neredeyse her maçta gol yemesi. Lyon o yıl Devler Ligi'nde 9 maçta 13 gol yedi.


ARDINDAN TUTUNDU


2005/06 sezonunda çeyrek final oynayan Lyon'un yine önemli bir parçası olan Cris, toplam 10 maça çıkmış ve 1 gol attı. O sezon stoper ikilisi olarak yine Cris ve Caçapa'yı kullanan Lyon PSV, Milan, Real Madrid gibi dev takımlarla oynamasına rağmen sadece 5 gol yemiş ve başarısını artırmıştı.


FORM ARTIYOR


2006/07 sezonunda Müller ve Squillaci'yle birlikte as olarak oynayan Cris, 7 maçta oynamıştı. Gruplardan başarıyla çıkan Lyon, 2. turda Roma'ya elenmişti. Deplasmanda 0-0'lık beraberlikle avantajlı skor elde eden Lyon, kendi evinde 2-0 kaybederek şok yaşamıştı. O sezon grup aşamasında Lyon ilk 4 maç gol yemezken, kalan 2 maçta ise 3 gol yedi.Cris takımının 1 gol yediği Steau deplasmanında oynamadı.


SAKATLIK KABUSU


2007/08 sezonunda toplam 7 ay sakat kalan Cris, o sezon oynamadı. 2008/09'da sakatlıktan dönüşü sonrası eski formunu yakalamkta zorlanan Brezilyalı stoper, Boumsong, Bodmer ve Mensah'la birlikte dönüşümlü olarak toplam 4 maçta oynamıştı. O sezon 2. turda Barça'yla evinde 1-1 berabere kalan Lyon, Cris'in de oynadığı deplasman maçında 5-2 yenilerek elenmişti.


EN BAŞARILI SEZONU


2009/10 sezonunda Lyon'un Şampiyonlar Ligi'ndeki 10 maçına çıkan Lyon, takımıyla beraber yarı finale kadar yürümüş, fakat yarı finalde Bayern'e kaybetti. O sezon Real Madrid'e karşı başarılı bir iş çıkaran Lyon savunması 2 maçta sadece 1 gol yemiş, çeyrek finalde ise Bordeaux'yu 3-1 ve 1-0'lık skorlarla turu geçmişlerdi.


YERİNİ KAYBETTİ


2010/11 sezonunda rotasyonu düşen Cris, toplamda 3 maçta oynamış, Lyon bu maçlarda 5 gol yedi. 2011/12 sezonunda stoper ikilisi olarak Lovren ve Kone tercih edildi ve Cris sadece 2 maçta oynayabildi. Lyon'un kendi evinde oynadığı Real Madrid maçında oynamış, Lyon bu maçı 2-0 kaybetti.


TAM 56 MAÇ Brezilyalı futbolcu aktif Galatasaray kadrosu içinde oynadığı 56 maç ile şu anda Devler Ligi adına en tecrübeli isim konumunda...

Kaynak: Sporx.com