İzmir Aliağa Karaya Oturan Gemi Kurtarıldı

Son Güncelleme:

Aliağa Körfezi Ön Plajlar açıklarında demirli bulunan 'Beysan L-İstanbulö adlı gemi, sert esen lodos ile sürüklenerek karaya oturdu.

Aliağa Körfezi Ön Plajlar açıklarında demirli bulunan 'Beysan L-İstanbulö adlı gemi, sert esen lodos ile sürüklenerek karaya oturdu. Boş olan gemi, römorkör yardımıyla çekilerek kurtarıldı.


İzmir'in Aliağa ilçesinde sabah saatlerinde esmeye başlayan lodos, iç limanda demirli bulunan 'Beysan L-İstanbulö adlı 200 tonluk sintine (Gemilerden atık alma) gemisine zor saatler yaşattı. Demir tarayarak sürüklenmeye başlayan gemi, kısa sürede karaya oturdu. Mürettebat, yaklaşık iki saat kadar gemiyi kurtarmak için çaba gösterdi. Ancak bu çalışmalarda başarı sağlanamayınca, bu kez devreye romorkör girdi. Romorkörün gemiye bağladığı halatların kopması sırasında da zor anlar yaşandı. Geminin pervanesinin zarar görmüş olabileceği endişesiyle motorları çalıştırılmadı. Romorkör tarafından açığa çekilen gemi burada yeniden demir attı.


Geminin su altında kalan bölümünde hasar meydana gelip gelmediğinin inceleneceği belirtildi. Sintine gemisinin boş olmasının kolay sürüklenmesine neden olduğu, ancak kurtarılmasında da önemli rol oynadığı kaydedildi.

Kaynak: DHA