Jeoloji Mühendisliği Öğrencilerine Teknik Gezi
BAÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Süs Taşları dersi kapsamında, Süs Taşı İşleme Atölyesi'ne gezi düzenledi.
Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Süs Taşları dersi kapsamında, Dursunbey Meslek Yüksekokulu Süs Taşı İşleme Atölyesi'ne teknik gezi düzenledi.
Dursunbey Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Hüseyin Şahin, konuk öğrencilere atölyeyi gezdirdi ve süs taşı işleme konulu seminer ve workshop eğitimi verdi. Şahin, seminerde, süs taşlarının tarihsel gelişim sürecinde kullanım alanları, bir materyalin süs taşı sayılabilmesi için gereken temel özellikler, gemoloji (kıymetli taş bilimi), lapidary (taş işlemeciliği) ve kuyumculuk hakkında temel bilgiler verdi. Şahin, süs taşı işleme atölyesinde ise işlenen taşların özelliklerini ve kullanılan makineleri anlattı. Jeoloji Mühendisliği bölümü öğrencilerinin sorularını da yanıtlayan Hüseyin Şahin, öğrencilerle birlikte, değişik türde taşları işleyerek uygulama yaptı.
Jeoloji Mühendisliği bölümü öğrencilerine danışmanlık yapan Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zafer Aslan, "Gezimizin amacı öğrencilerimizin süs taşları dersi kapsamında uygulama yapmasını sağlamaktı. Dursunbey Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü'ndeki atölye bizim için bulunmaz bir nimet. Geziye katılan öğrenciler süs taşlarının takı ve dekoratif amaçlı kullanımı öncesi atölyede hangi aşamalardan geçtiklerini gördü. Aynı zamanda uygulama yaparak bilgilerini pekiştirdi. Bilindiği gibi Dursunbey ve yöresi ametist yatakları bakımından zengin bir alan. İleriki dönemlerde teknik gezilerimiz sürecek" dedi. - Balıkesir