Kaçak Servislere Geçit Yok

Son Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediyesi kaçak servislere yönelik denetimlerini artırdı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi kaçak servislere yönelik denetimlerini artırdı.


Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve UKOME Başkanı Seyfettin Avşar'ın başkanlığında yapılan ihalelerde 86 adet "S" plakanın satışı gerçekleştirildi.


Toplamda bin plakanın sahibini bulacağı ihalelerin, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde periyodik olarak tekrarlanacağı bildirildi.


Kentte servis taşımacılığı yapmaya yetkili araç sayısının yetersizliğinden hareketle, ruhsatsız çalışmaların önüne geçmeyi amaçlayan uygulamada 100 bin 750 lira bedelle açık artırmaya sunulan plakaların fiyatlarında herhangi bir indirime gidilmesinin söz konusu olmadığı belirtildi.


Yeni uygulamayla kentteki ruhsatsız servis taşımacılığının da önüne geçmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda kaçak servis taşımacılığı yapan araçlara yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor.


Aralık ayı itibarıyla 334 araca işlem yapan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, 136 aracı bağlarken, tespit edilen 105 aracın da takibe alındığını kaydetti.


Bu arada Kestel, Mudanya ve Gemlik'te daha önce özel izinle öğrenci taşımacılığı yapan araçlar da İdare Mahkemesinin aldığı kararla, ruhsatlı S plakası olmadan servis taşımacılığı yapamayacaklar.


- BURSA

Kaynak: AA