Karabük'te Dgd Ödemeleri Başladı

Son Güncelleme:

Karabük'te Doğrudan Gelir Desteği (Dgd) Ödemeleri Başladı. Karabük'te 4 Bin 479 Çiftçiye 2 Milyon 822 Bin 840 YTL Ödeme Yapılacağı Bildirildi.

Karabük'te Doğrudan Gelir Desteği (DGD) ödemeleri başladı. Karabük'te 4 bin 479 çiftçiye 2 milyon 822 bin 840 YTL ödeme yapılacağı bildirildi.


Karabük Tarım İl Müdürü Muhsin Temel, "Doğrudan gelir desteği, mazot ve gübre desteğinin yüzde 50'si bölge sırasına göre ödenmeye başlandı. Merkez ilçe ve Safranbolu, Eflani, Eskipazar, Yenice ve Ovacık İlçelerimizde bulunan çiftçilerimiz paralarını banka hesaplarından çekebilirler" dedi.


Temel ayrıca, "Doğrudan Gelir Desteği amacına ulaşmış ve çiftçilerimizi memnun etmiştir. Bakanlığımız çiftçilerimizin sosyal ve ekonomik alanlarda daha iyi düzeylere ulaşabilmesi amacıyla çeşitli projeler uygulamaktadır. Uygulanan Doğrudan Gelir Desteği projesi başarılı sonuçlarıyla amacına ulaşmış ve çiftçilerimizi memnun etmiştir. Ayrıca Bakanlığımız buna ek olarak 2006 yılı için Doğrudan Gelir Desteğinden yararlanan çiftçilerimize ektikleri alan ve ürünün cinsine göre mazot ve gübre desteği de verilmesini uygun görmüştür" diye konuştu.


(AK-AK)


11.04.2007 19:08 TSİ

Kaynak: İHA