Karayolları İşçilerinin Kadro Sevinci
Yol-İş Kastamonu 1 Nolu Şubesi'ne üye 350 işçinin kadro alması dolayısıyla program düzenlendi.
Karayolları 15. Bölge Müdürlüğünde çalışan Türkiye Yol-Yapı-İnşaat İşçileri Sendikası (Yol-İş) Kastamonu 1 Nolu Şubesi'ne üye 350 işçinin kadro alması, düzenlenen programla kutlandı. Karayolları 15. Bölge Müdürü Sami Uyar, müdürlüğün bahçesinde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Karayolları işlerinin özveri isteyen zor işler olduğunu söyledi. Bünyelerindeki tüm personelin kendileri için çok değerli olduğunu vurgulayan Uyar, çaycısından operatörüne ve şoförüne kadar herkesin işine saygı duyması gerektiğini kaydetti.
Üstlenilen tüm işlerin önemli olduğunu dile getiren Uyar, "Sizleri kendi arkadaşlarımızdan ayırmak gibi bir düşünce içerisinde olmadık. Çünkü siz hep onlarla gönül gönüle, emeğinizi sarf ederek karayolları işlerinde başarılı şekilde hizmet etmeye uğraştınız" dedi. Uyar, genel müdürlük tarafından bünyelerindeki 350 kişinin işe giriş bildirgelerinin yapıldığını anlatarak, kendilerine bugün tebliğ edilmeye başlayacağını, bu kişilerin de kadrolarına kavuşmuş olacağını ifade etti. Emeğin karşılığının hiçbir zaman ödenemeyeceğini, bu hizmetlerin ülke ve millet için yapıldığını belirten Uyar, işçilere kadrolarının hayırlı olmasını diledi ve bundan sonraki işlerinde başarı getirmesi temennisinde bulundu. - "Taşeron şirketlerden maaşlarımızı düzgün alamıyorduk"İşçilerden 37 yaşındaki Burhan Karabekir de 2009'da Karayollarında laborant olarak işe başladığını anlattı.Belirli aşamalardan geçtikten sonra teknisyenlik sertifikalarını aldıklarını bildiren Karabekir, "Bu zaman zarfında çok çile çektik. İşten çıkarılmalar yaşadık, taşeron şirketlerden maaşlarımızı düzgün alamıyorduk. Artık kadrolu olduk. Allah herkese bu şekilde ekmek kapısı bahşetsin. Çok sevinçliyiz" diye konuştu.
İşçilerden 35 yaşındaki İhsan Ambarcı ise 2006 yılında kurumda çalışmaya başladığını, laborantlık ve teknisyenlik yaptığını kaydetti. Kasım ve aralık aylarında çıkışlar aldıklarını dile getiren Ambarcı, "3-4 ayımız evde geçerdi, her yıl işe başlayabilme korkumuz doğardı. Yeni sezon için işe dönebilme garantimiz hiç olmadı" ifadelerini kullandı. Program, dua edilmesi ve işçilere kokteyl verilmesinin ardından sona erdi.