Kaybolan İzzettin'in Cesedi Bulundu
Mardin'in Midyat İlçesi Gelinkaya Beldesinde 15 Gün Önce Kaybolan İki Kardeşten Birisinin Cesedi Jandarma Tarafından Su Kuyusunda Bulundu.
Mardin'in Midyat ilçesi Gelinkaya beldesinde 15 gün önce kaybolan iki kardeşten birisinin cesedi jandarma tarafından su kuyusunda bulundu.
Midyat ilçesi Gelinkaya beldesinde ikamet eden Mehmet (8) ve İzzettin Ersoy (13) adlı iki kardeşten öğrenim gördükleri Gelinkaya İlköğretim Okulu'nda öğle yemeği arasında ağabeylerinin, atlarını otlatmak için göndermelerinin ardından 15 gündür haber alınamıyordu. Kaçırılan kardeşlerden İzzettin'in cesedi arazide bir su kuyusunda bulundu.
19 Kasım Pazartesi gününden beri iki kardeş jandarma, köy korucuları ve köylüler tarafından her yerde aranıyordu. 13 yaşındaki İzzettin Ersoy'un cesedi jandarma ekiplerinin yapmış olduğu arazi arama tarama çalışmaları sırasında Midyat-Gelinkaya ve Düzova üçgeninde bir su kuyusunda öldürülmüş olarak bulundu. Jandarma tarafından yapılan inceleme ve soruşturma neticesinde bulunan 2 kardeşten İzzettin'in cesedi, savcılığın talimatı ile Midyat İtfaiyesi'nin yaklaşık 3 saatlik bir çalışması sonucu su
kuyusundan çıkarıldı. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından su kuyusundan çıkarılan İzzettin'in cesedi ambulans ile Midyat Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. İzzettin'in önce kurşunlanarak öldürüldüğü daha sonra kuyuya atıldığı iddia ediliyor.
Kaybolan iki kardeşten 15 gündür haber alınamıyordu. İki kardeşin hiçbir iz bırakmadan, aniden ortadan kaybolması ve bulunamamaları kafalarda soru işareti bırakıyordu. Gelinkaya beldesindeki bütün dağ, taş, mağara ve kuyular jandarma ekiplerinin yardımı ile aranıyordu. Ancak, Ersoy ailesine kayıp 2 çocuklarının kaybolmasının ardından gelen esrarengiz bir telefon ile 50 bin euro fidye karşılığında çocuklarının bırakılacağı söylenmişti.
Ersoy kardeşlerden İzzettin'in cesedinin su kuyusunda bulunmasının ardından küçük olan Mehmet'in ise aranmasına devam ediliyor. Mehmet'in sağ olarak kurtarılması için bütün çalışmalar aralıksız sürdürülürken, adı açıklanmayan 4 kişinin bilgisine başvurulmak üzere gözaltına alındığı belirtiliyor.
(SÖ-B-CMH-Y)