Kemer - Çıralı'Da Yıkımları Köylüler Yapıyor

Son Güncelleme:

Antalya'nın Kemer İlçesi'ne Bağlı Ulupınar Köyü Çıralı Mevkiinde, Hazine Arazisine İzinsiz Yapıldığı Gerekçesiyle Yıkım Kararı Alınan Ancak Dün Köylülerin Engeli Nedeniyle Yıkılamayan 3 Evi Köylüler Kendileri Yıkmaya Başladı. Evleri Yıkılanlar Arasında Yer Alan 59 Yaşındaki Fatma Wolf, 2 Yıl Önce Tüm Mal Varlığını Mehmetçik Vakfı'na Bağışladığını Söyledi.

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'ne bağlı Ulupınar Köyü Çıralı mevkiinde, hazine arazisine izinsiz yapıldığı gerekçesiyle yıkım kararı alınan ancak dün köylülerin engeli nedeniyle yıkılamayan 3 evi köylüler kendileri yıkmaya başladı. Evleri yıkılanlar arasında yer alan 59 yaşındaki Fatma Wolf, 2 yıl önce tüm mal varlığını Mehmetçik Vakfı'na bağışladığını söyledi.


İki defa üst üste İngiliz bilim adamları tarafından dünyanın en güzel plajı seçilen ve dünyaca ünlü sinema sanatçılarının da tatil yaptığı ÇıralıÆda İl Özel İdaresiÆnin aldığı yıkım kararının uygulanması için bugün sabah yeniden harekete geçildi. Dün köylerindeki diğer tüm ev ve pansiyonların da yıkılacağı gerekçesiyle Çıralı girişini kapatan köylüler, bugün sabah saatlerinde de köyün girişindeki eylemlerine devam etti. Olay yerine gelen Antalya İl Jandarma Alay Komutanı Yardımcısı Yarbay Hakan Saraç, köylülerle toplantı yaptı. Jandarma ve vatandaşların turistlerin önünde karşı karşıya kaldığını ve bunun kötü görüntü oluşturduğunu ifade eden Yarbay Saraç, ôBuraya kepçeleri indirmek istemem. Burası turizm bölgesi. Turistlere karşı kötü bir görüntü oluşturur. Birlik olun, hep beraber, bizim gözetimimizde, kendiniz çatınızı yavaş yavaş sökün. Kırmadan dökmeden zarar vermeden yıkınö dedi. Saraç, toplantı sonunda köye iş makineleri girmeden yıkımları köylülerin yapmaları konusunda anlaşmaya vardı. Suna Şahin, Fatma Wolf ve Nevzat Demirtaş'ın evlerini kendilerinin yıkacağını söylemesi üzerine, jandarma ekiplerinin büyük bölümü bölgeden ayrıldı. Bu karar, olay yerinde bekleyen diğer vatandaşlar tarafından da alkışlandı. Kararın ardından iş makineleri olay yerinden uzaklaştırılarak, yıkımların jandarma gözetiminde köylüler tarafından yapılmasına başlandı. Köylüler, ilk olarak Fatma Wolf'ün evinin çatısındaki kiremitleri söküp indirmeye başladı. 3 evin yıkım işleminin akşam saatlerini bulacağı kaydedildi. Kaçak olduğu için yıkım kararı verilen 2 iş yerinin mahkeme kararıyla 30 gün ek süre aldıkları bildirildi.


MAL VARLIĞINI BAĞIŞLAMIŞTI


Evleri yıkılanlar arasında yer alan Fatma Wolf'un, yıkılacak evi dahil tüm mal varlığını iki yıl önce Mehmetçik Vakfı'na bağışladığını söyledi. İstanbulÆda doğduktan sonra 45 yıl boyunca Fransa ve İsviçreÆde yaşadığını ve 5 yıl önce TürkiyeÆye dönerek, önce KemerÆden 2 daire satın aldığını ardından da bir dairesini satarak çok sevdiği ÇıralıÆdan 100 bin TLÆye arsa aldığını belirten Wolf, arsasının üzerine 150 bin euro değerinde iki katlı bu ahşap evi yaptırdığını söyledi. 2 yıl önce tüm mal varlığını noter huzurunda Mehmetçik VakfıÆna bağışladığını belirten Wolf, evi jandarma gözetiminde yıkılırken gözyaşlarını tutamadı.


(SY/SU) (FOTOĞRAF)


GÖRÜNTÜLÜ


Çıralı girişinden detay


Komutanın konuşması


Vatandaşların alkışı


Mehmetçik Vakfına bağışlanan evden detay


Yıkım sırasında detay


Wolf evini vakfa bağışlamasını anlatırken

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA