Kırklareli'nden Kısa Kısa

Son Güncelleme:

Kan bağışı kampanyası.

Türk Kızılayı Edirne Kan Merkezi ve Kırklareli Şubesi'nce kan bağışı kampanyası düzenlendi.


Kırklareli Devlet Hastanesi bahçesinde düzenlenen kampanyada, 18 kişi kan bağışında bulundu.


Edirne Kan Merkezinde görevli Dr. Güler Ateş, gazetecilere yaptığı açıklamada, kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunu söyledi.


Kan bağışlarının önemine dikkat çeken Ateş, bir ünite kanın 3 kişinin hayatını kurtardığını ifade etti.


Vatandaşları kan bağışı konusunda duyarlı olması gerektiğini belirten Ateş, şöyle konuştu:


"Kan bağışları son derece önemlidir. Kan bağışının hayat kurtardığı unutulmamalı ve bu konuda son derece duyarlı olmalıyız. Bir ünite kan 3 kişinin hayatı kurtulabiliyor. Herkes bunun bilincinde olmalıdır. Kan bağışlarıyla hayat kurtardığımız gibi ayrıca kan veren kişinin de sağlığı açısından önemli. Kan bağışında bulunan kişinin vücudundaki kan yenilenmiş oluyor. İnsanlar daha sağlıklı ve temiz bir kana sahip oluyor."


Ateş, erkeklerin yılda 4, kadınların ise 3 kez kan bağışında bulunabileceğini kaydetti.



Belediye meclisi toplandı



Kırklareli Belediyesi eylül ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi.


Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, belediye toplantı salonunda yaptığı konuşmada, mecliste alınan kararların gelecek açısından da önemli olduğunu söyledi.


Belediye meclislerinin büyük bir sorumluluğu olduğunu ifade eden Kesimoğlu, meclisin yapılacak hizmetlere yön verdiğini söyledi.


Yapılan konuşmanın ardından gündem maddeleri görüşüldü. - Kırklareli

Kaynak: AA