Kütahya Valisi'ne 'Konforlu Yol ve Teşekkür Belgesi' Tepkisi

Son Güncelleme:

Kütahya Vali Kenan Çiftçi'nin, "Yollarımız 10 gün içinde eski 'konforlu' haline dönecek" ifadesi tepkiyle karşılandı.

Kütahya Vali Kenan Çiftçi'nin, "Yollarımız 10 gün içinde eski 'konforlu' haline dönecek" ifadesi tepkiyle karşılandı.


Karayolları 14. Bölge Müdürü İsmail Kartal'a Vali Çiftçi tarafından takdim edilen 'teşekkür belgesi' de eleştiri konusu oldu.


Vatandaşlar, "Diğer iller beton yolu tartışırken, biz hala sıcak asfaltı bile görmemişken, yollarımızda yama üstüne yama yapılırken, bu neyin konforu, neyin teşekkürü?" şeklinde tepkilerini dile getirdiler.


Diğer taraftan, Kütahya'nın karayolları durumu, 'Kütahya Fikir Platformu'nda da masaya yatırılmış, siyasiler tarafından gerekli ilginin gösterilmemesi ve sıcak asfaltın geciktirilmesi eleşitiri konusu olmuştu.


Bu tartışmalar sürerken Kütahya Valisi Kenan Çiftçi'nin, Karayolları 14. Bölge Müdürü İsmail Kartal'a, geçtiğimiz günlerde yapılan yamalardan dolayı 'teşekkür belgesi' takdim etmesi, pek çok çevre tarafından 'olumsuz' olarak değerlendirildi.


Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, valilik toplantı salonunda Karayolları 14. Bölge Müdürü İsmail Kartal, 145. Şube Şefi Hayrettin Barbaros ve 148. Şube Şefi Osman Girgin'in katılımıyla yapılan toplantıda, Ocak ve Şubat aylarında 4 ile 5 kat arasında yağış düştüğünü, mart ayında da yağışların devam etmesi ve buna bağlı olarak da zemin suların yükselmesine, zemin sularının yükselmesinin de yolların bozulmasına bir sebep olduğunu ifade etmişti.


Çiftçi, "Kar yağışlarına rağmen 4 günde lastik teker çukura düşmeyecek, 10 günde ise eski konforlu haline gelecek" ifadelerini kullanmıştı.


(EFE-


09.04.2012 13: 29: 03


TSI


NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İHA