Manchester United, Wba'ya Patladı: 0-3

Son Güncelleme:

Manchester United, zorlu fikstürü öncesinde West Bromwich Albion deplasmanında bol gollü moral buldu.

Kritik bir fikstürün eşiğinde olan Kırmızı Şeytanlar, West Bromwich deplasmanından rahat bir şekilde 3 puan çıkarmayı başardı.


JONES'TAN KAFAYLA FÜZE


0 - 3


3


İsabetli şut


5


11


İsabetsiz şut


9


3


Korner


5


11


Faul


10


1


Sarı kart


2


0


Kırmızı kart


0


%45


Topla oynama


%55


Karşılaşmanın ilk 10 dakikasında WBA'nın yoğun baskısı vardı. Ancak bu baskı kısa sürede ManU'nun lehine dönüştü.


Kırmızı Şeytanlar üst üste kontra ataklarla arkada boşluklar buldular ancak Rafael'in ve Januzaj'ın isabetsiz ortaları skor üretmenin önüne geçen bir etmen oldu.


29. dakikada Rafael arka direkte bomboş bir kafa vuruşu yaptı ancak Ben Foster topu çok iyi takip etti ve Taffarel'in Henry'ye karşı yaptığı kurtarışı andıran bir şekilde gole izin vermedi!


33. dakikada Rooney'nin pasında Rafael çok iyi bir koşu yaptı ve rakiplerini çalımlarla geçti ancak Browns başarılı sağ beki yere düşürdü ve faul yaptı.


34. dakikada frikiği kullanmak için topun başına geçen Persie, ceza sahasına sert bir orta açtı ve Phil Jones topa füze gibi bir kafa vuruşu yaptı. Foster bu sefer çaresiz kaldı ve Manchester United 1-0 öne geçti.


38. dakikada WBA, Clauido Jacob ile beraberliğe çok yaklaştı. Kale ağzında topla buluşan Jacob topu üstten auta yolladı.


41. dakikada bu sefer Anichebe, Jones'u vücut hareketiyle oyundan düşürdü ve kaleye sert bir şut çekti. Ancak top direğin yanından auta gitti.


44. dakikada Ben Foster maçta ikinci defa topu ıskaladı ve top ceza sahası dışında eline çarptı. Ancak hakem devam kararı verdi.


İlk yarı 0-1 Manchester United lehine sona erdi.


PERSIE UCUZ ATLATTI


İkinci yarıya ise WBA yine baskılı başlayan taraf oldu.

48. dakikada Anichebe'nin yerden nefis pasında Fellaini son anda araya girdi ve mutlak bir golü engelledi.


52. dakikada Zoltan Gera ceza sahasına topla çok iyi kat etti, Anichebe ile de iyi bir duvar pası yaparak De Gea ile karşı karşıya kaldı. Ancak son vuruşu çok zayıftı ve top De Gea'nın kucağına gitti.


50. dakikada Persie yine sert oynadı. İlk yarıda Clauido Yacob'u sakatlayan Hollandalı, Amalfitano'yu da sert bir şekilde yere düşürdü ve sarı kart gördü.

38'


Clauido Jacob, altıpasın içerisinde uygun bir fırsatta kafa vuruşunu üssten aute göndermese WBA yediği gole çabuk bir yanıt vermiş olacaktı. Bu da onları yeniden oyuna dahil edebilirdi...


55. dakikada Persie'den yine sert bir müdahele! Hakem John Moss, Hollandalı'yı yanına çağırdı. Ancak hakem Persie'yi uyarmakla yetindi.


58. dakikada WBA'da önce Anichebe'nin yerden pasında Mulumbu'dan önce topa Mata dokundu, dönen topu da ManU savunması kornere uzaklaştırmayı başardı.


65. dakikada sahneye Rafael'in ortasında Rooney çıktı ve İngiliz golcü oldukça rahat bir kafa vuruşuyla farkı ikiye çıkaran golü kaydetti.


77. dakikada maç boyu etkisiz kalan Januzaj yerini Shinji Kagawa'ya bıraktı. Januzaj'ın da Persie gibi sarı kartı bulunuyordu.


82. dakikada Rafael, Culumbu'nun uygun pozisyondaki şutunu kayarak karşıladı.


Bu pozisyondan sadece 1 dakika sonra ise Rooney'den nefis bir tek pas örneği geldi. Rooney, Welbeck'i savunma arkasında topla buluştudu. Welbeck de nefis bir son vuruşla maçı 0-3'e getiren golü ağlara bıraktı!


Karşılaşmada başka gol olmayınca Manchester United sahadan 3 puanla ayrılmış oldu ve maç fazlasıyla Everton'ın önüne, 6. sıraya yerleşti.


WBA ise düşme potasına bir adım daha yaklaşmış oldu.


MAÇIN HEYECANINI YENİDEN YAŞAMAK İÇİN TIKLAYIN!

Pepe Mel


Performans: 4/10


Sahaya doğru 11 tercihiyle çıktı. Ancak savunmada oyuncularının konsantrasyonu zayıf kaldı ve bunu düzeltemedi Savunma hataları da ManU'ya rahat bir galibiyet getirdi..

David Moyes


Performans: 8/10


Takımını maça iyi hazırladığı bir gerçek. Oyunu da iyi okudu. Persie'nin agresif hareketlerine de tahammül göstermedi ve onu oyundan alarak doğru bir hamle yaptı. Welbeck hamlesi de golle sonuçlandı.


Foster'dan iki kritik hata Tecrübeli file bekçisi Ben Foster, maçın başlarında geri pası ıskaladı ve Manchester United'a bir korner kazandırdı. Foster karşılaşmada 44. dakikada da bir topu daha ıskaladı ve top ceza sahası dışında eline çarptı ancak hakem devam kararı verdi.


Amalfitano'nun ortaları hedefi bulsa... Fransız kanat oyuncusu, ilk yarı boyunca Evra'yı pek çok defa akıllıca geçti, ancak tecrübeli oyuncunun ortaları çok zayıf kaldı.


Jones'tan füze 34. dakikada Persie'nin sert ortasına iyi yükselen Jones'un kafa vuruşu aynı saniyede ağlarla buluştu ve WBA'yı çaresiz bıraktı!


Atamayana attılar İkinci yarıda ilk 20 dakika boyunca pozisyon üstüne pozisyon kaçıran WBA, 65. dakikada Rooney'nin bomboş yaptığı kafa vuruşuna engel olamadı ve maç bu noktadan itibaren koptu. Welbeck'in golü de maça noktayı koydu.

Kaynak: Goal.Com