Mart Ayında Sizi Netflix'e Bağlayacak 8 Film

Son Güncelleme:

Netflix'te çok fazla sayıda dizi ve film mevcut fakat hepsi mükemmel yapımlar sayılmaz. Biz de sizler için Netflix'e bu ay gelecek en iyi 8 filmi sıraladık.

Netflix, Mart ayında yeni yapımları zengin kütüphanesine eklemeyi hedefliyor. Eğer siz de kaliteli film izleme arayışı içerisindeyseniz listemizi inceleyebilirsiniz. Yaptığımız listede, daha önce hiç görmemiş olabileceğiniz filmlerle birlikte Oscar ödüllü başyapıtlar da bulunuyor. Sözü fazla uzatmadan listemize geçelim:


A Clockwork Orange



Yönetmen: Stanley Kubrick


Yapım yılı: 1971


IMDb: 8,3/10


Rotten Tomatoes: %93


Tür: Dram/Gizem


Anthony Burgess'in aynı isimli romanından uyarlanan film, Alex ve yancılarının distopik bir İngiltere'de sebep olduğu kargaşaları anlatarak, kaç kere izlemiş olursanız olun kendini izlettirmeyi başarıyor.


Crouching Tiger, Hidden Dragon



Yönetmen: Ang Lee


Yapım yılı: 2000


IMDb: 7,9/10


Rotten Tomatoes: %97


Tür: Dram/ Fantastik


Netflix daha öncelerde bu filmin devam filmini yayınlamıştı, onu atlayıp bu orjinal yapımı izlemenizi tavsiye ederiz. Ekrana güzel yansıtılmış hikayesi ve etkileyici dövüş sahneleriyle film, izleyicileri ekrana kilitlemeyi başarıyor.


Junebug



Yönetmen: Phil Morrison


Yapım yılı: 2005


IMDb: 7/10


Rotten Tomatoes: %87


Tür: Komedi/Dram


Bu drama-komedi filmi, doğuracağı çocuğunun ailevi sorunlarını çözeceğine inanan bir anne rolüyle Amy Adams'a ilk Oscar adaylığını getirmişti. Ailenizle oturup sinema gecesi yapmak istiyorsanız, bu film tam size göre.


The Hurt Locker



Yönetmen: Kathryn Bigelow


Yapım yılı: 2009


IMDb: 7,6/10


Rotten Tomatoes: %84


Tür: Dram/Gizem


Bu film, çok düşük bir bütçeyle çekilmiş olmasına rağmen en iyi film dalında Oscar kazandığı için eleştirmenler tarafından yerin dibine sokulmuş bir yapım. Yönetmen Kathryn Bigelow'a da en iyi yönetmen Oscar ödülünü kazandıran bu filmi izlemenizi kesinlikle tavsiye ederiz. Filmin başrolünde ise Avengers serisindeki Hawkeye rolüyle tanıdığımız Jeremy Renner bulunuyor.


The Notebook



Yönetmen: Nick Cassavetes


Yapım yılı: 2004


IMDb: 7,9/10


Rotten Tomatoes: %85


Tür: Romantik/Dram


Ülkemizde de oldukça popüler olan The Notebook, bir romantik drama klasiği. Eğer üzgün hissediyorsanız ve üzüntünüzü dramatik bir filmle pekiştirmek istiyorsanız The Notebook sizin için ideal bir seçim.


Winter's Bone



Yönemten: Debra Granik


Yapım yılı: 2010


IMDb: 7,2/10


Rotten Tomatoes: %76


Tür: Dram/Gerilim


Jennifer Lawrence, The Hunger Games'ten bildiğimiz Katniss Everdeen rolüyle tanınmadan önce, bu filmde oynadığı kaybolan babasını bulmaya çalışan sert bir Ozark Dağları kızı rolüyle Oscar'a aday olmuştu.


Blue Jasmine



Yönetmen: Woody Allen


Yapım yılı: 2013


IMDb: 7,3/10


Rotten Tomatoes: %77


Tür: Komedi/Dram


Cate Blanchett, bu Woody Allen şaheserindeki performansıyla Oscar kazanmıştı. Filmde bir New Yorklunun, San Francisco'ya taşınıp adapte olmaya çalışmasını izliyoruz.


The Lives of Others



Yönetmen: Florian Henckel von Donnersmarck


Yapım yılı: 2006


IMDb: 8,4/10


Rotten Tomatoes: %92


Tür: Dram/Gerilim


2007'de en iyi yabancı dildeki film dalında Oscar kazanan filmde, 1980'in Doğu Berlin'inde gizli görevde bulunan bir Stasi ajanının hikayesini izliyoruz.


Sizler için, Mart ayının farklı günlerinde gelecek olan bu cevher niteliğinde olan filmleri ve tüm zamanların en iyisi sayılabilecek filmleri sıraladık. Sizin de önerileriniz varsa yorumlar kısmından belirtmeyi unutmayın.

Kaynak: WebTekno